Op World Cleanup Day komen jaarlijks mensen in actie, om afval in en rondom Etten-Leur op te ruimen.
Op World Cleanup Day komen jaarlijks mensen in actie, om afval in en rondom Etten-Leur op te ruimen. Foto: M. Korving

50 dagen tot World Cleanup Day 2021

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Op zaterdag 18 september is het World Cleanup Day: een fantastisch evenement dat de wereld een beetje schoner maakt. Op deze dag geven miljoenen vrijwilligers in ruim 180 landen de planeet een grote schoonmaakbeurt. Ook in Etten-Leur kun je meedoen.

Doel

Het doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil in en rondom Etten-Leur. Voorgaande jaren waren al een succes. Er waren opruimacties van serviceclubs, natuurverenigingen, scholen, politieke partijen, bedrijven, scouting, etc. Honderden mensen gingen die dag op pad, om zo veel mogelijk afval op te ruimen. Diverse clubs zullen ook dit jaar weer in actie komen. De voorbereidingen voor deze dag zijn al in volle gang.

Voorbereidingen

JCI Etten-Leur en natuurvereniging IVN Dintel en Marklanden jagen de dag aan in Etten-Leur aan. Zij proberen zoveel mogelijk andere partijen, deelnemers en sponsors enthousiast te maken voor World Cleanup Day. Op verschillende locaties in Etten-Leur zullen weer ophaalpunten zijn, o.a. bij de Moeierboom en Leurse Haven. Hier kunnen deelnemers materialen ophalen om veilig op pad te gaan en later de volle vuilniszakken afleveren. De materialen wordt deels beschikbaar gesteld door Gemeente Etten-Leur. Daarnaast zorgen ook sponsors als Life & Garden Etten-Leur en Jumbo Geerkade voor materialen en een attentie voor deelnemers.

Doe je mee?

We roepen je op om de handen uit de mouwen te steken! Samen kunnen we namelijk écht iets doen tegen al dat zwerfafval en grote impact maken. Je kunt je aansluiten bij een bestaande actie, er zelf een op de kaart zetten, of langskomen bij een van de kraampjes.

Kijk voor meer informatie op www.worldcleanupday.nl of de Facebookpagina ‘World Cleanup Day Etten-Leur’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief