De opvallende rode pijl is weer terecht
De opvallende rode pijl is weer terecht Foto: Ton Cornelissen

Pijl ‘vreemde vogel’ aangetroffen bij de ‘Ezel’

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De recent verdwenen rode pijl met de tekst ‘Als je een vreemde vogel bent’ is weer terecht.

De promotiepijl - behorend bij de VisitBrabant-campagne #hiermoetjezijninbrabant - stond enkele weken bij het Toeristisch Informatiepunt Etten-Leur op Markt 4, maar bleek plotseling gevlogen. Via social media rolden vervolgens diverse ludieke tips binnen, maar de gouden tip bereikte Pierre van Damme van het infopunt afgelopen maandagochtend.

In veiligheid

Via Ton Cornelissen bereikte Van Damme van het infopunt het bericht dat de pijl geconstateerd was bij het kunstwerk de ‘Ezel’ van kunstenaar Tom Claassen, op de hoek Rochussenlaan / Tolhuislaan. “Cornelissen bracht de onbeschadigde pijl meteen in veiligheid in zijn garage”, aldus Van Damme, die uiteraard blij is met de vondst en ook wel kan lachen om de grap. De ezel haalde onlangs onder andere het televisieprogramma Editie NL, vanwege het feit dat de plaatselijke fractie Leefbaar twijfelt aan het nut en de noodzaak van kunst in de wijken. “Ik vermoed dat het een niet los kan worden gezien van het ander”, aldus Van Damme.

Vast leggen

Een dezer dagen zal de pijl terug bij Markt 4 worden geplaatst. “We gaan kijken of we ‘m vast kunnen leggen met een ketting of kabel. Een ezel stoot zich immers geen tweede keer...”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief