Monumentale textiele kunst.
Monumentale textiele kunst. Foto: Annie Lavrijssen

Open Atelier Route Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Achter de deur van de Open Atelieroute Etten-Leur op de Locatie15, Pottenbakkerstraat 19. Annie Lavrijssen, Marina van Dobben de Bruijn en Marijke Dekkers exposereren hier hun kunstwerken en creaties.

Tetraëder is de naam waaronder de drie kunstenaars exposeren. Wat nu wordt gecreëerd is ontstaan uit de gemeenschappelijke weefopleiding, waarvan Marijke aanvankelijk de docente was. Ieder ontwikkelde in de loop der jaren een eigen stijl en specialisatie. Het weven bleef echter het hoofdbestanddeel. Annie creëert monumentale textiele kunst. Marina maakt Geometrische Dubbelweefsels, fotografeert en maakt sieraden. Marijke vlecht manden in ply-split braiding. Er valt veel te vertellen over de diverse gebruikte technieken.

Overtuig u zelf en kom langs om de kunstvormen te bekijken en laat u uitgebreid informeren. Achter de deur van locatie vindt 17-18-19 september gelukkig weer de Open Atelier Route in Etten-Leur plaats.

Marlene van Alphen, Charles Hermus en Jeanine Rijnders zijn heel blij dat we jullie weer kunnen ontvangen en onze passie met geïnteresseerden kunnen delen.

Van Marlene zijn er oa. schilderijen te zien geïnspireerd op de metrostations in Boedapest. Zij zoekt naar de essentie van het onderwerp en streeft naar een vereenvoudigde weergave daarvan. Verder maakt zij keramische beelden. Ook hierin probeert zij de essentie te vangen in wat meer geometrische vormen. Het werken met klei en porselein is één grote ontdekkingstocht, waar ze u graag deelgenoot van maakt.

Charles Hermus zijn beelden zijn een verrassing van krachtige eenvoud. De bijzondere manier van patineren geeft aan zijn beelden een aparte uitstraling. In Charles Hermus zijn beelden staat de mens centraal met een knipoog naar de liefde. Na zijn opleidingen heeft Charles Hermus zich geheel toegelegd op het beeldhouwen. Voor zijn beelden zijn beweging, balans en humor kenmerkend. In zijn sculpturen komt zijn fascinatie voor de mens naar voren. Het moment waarin zij in volle actie of in opperste concentratie bezig zijn, probeert hij als het ware te bevriezen. Als beeldhouwer speelt hij met het spanningsveld tussen realisme en fantasie. De beelden van Charles Hermus zijn krachtig en gevoelig, meestal unica of in een kleine oplage. Ook is hij in staat om zijn opdrachtgevers met zijn ontwerpen tevreden te stellen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief