Afbeelding
Foto: Hylke Greidanus Photography

Milène van der Smissen zingt zaterdag in ‘Beat Me’ in het Nederlands

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR – Zangeres, presentatrice en theatermaakster Milène van der Smissen uit Etten-Leur schittert zaterdagavond weer in het tv-programma ‘Beat me’. Ze staat inmiddels in de vierde ronde. In deze muzikale strijd nemen artiesten het tegen elkaar op. Elk duel dat een artiest wint, wordt hij of zij meer geld waard. Milène won al drie rondes.

Voor zaterdag kan ze al verklappen dat ze een Nederlands lied zingt: ‘Door de wind’, een nummer waarmee Miss Montreal in 2020 een hit scoorde. Zaterdag zon ze het nummer ‘Earth Song’ van Michael Jackson. Haar favoriete optreden was wel haar vertolking van een hitsong van Dolly Parton. Dit nummer lag heel dicht bij haar, omdat ze een groot fan is van de Amerikaanse countryzangeres en songwriter. 

Exposure

De 29-jarige Milène kreeg een uitnodiging van de redactie om mee te doen aan het programma: “Ik moest wel even nadenken, want tv is iets heel anders dan optreden in het theater. Maar als artiest ben je altijd op zoek naar exposure, dus dat was een hele mooie kans!” Artiesten die meedoen aan ‘Beat me’ kunnen uiteindelijk tienduizenden euro’s winnen, maar daar is het Milène zeker niet om te doen: “Het geld zou ik onwijs goed kunnen gebruiken voor de realisatie van mijn theatertour of muziek, maar de exposure is natuurlijk wel de reden waarom ik meedoe.”

Dolly, voor mijn part

Op dit moment Milène toert langs theater mijn haar voorstelling ‘Dolly, voor mijn part’, waarbij ze een ode brengt aan haar idool. Dit is haar eerste werk als solotheatermaker. Daarvoor stond ze al in producties van de bekende toneelvereniging De Appel en trad ze op in de musicals van Sesamstraat en Chaplin. Ze zou met haar eigen voorstelling ook graag de Nobelaer aandoen: “Hoe mooi zou het zijn om in het nieuwe theater van Etten-Leur te mogen staan? Dat voelt mij toch een beetje als thuiskomen!”

Balletles op St. Frans

Milène groeide op in Etten-Leur. Daar zette ze ook haar eerste stappen in de muziekwereld. Op muziekschool St. Frans volgde ze ballet-, drama- en zanglessen. Ook trad ze op met jeugdtheater Hofplein in Roosendaal en jeugdtheater Max Mini in Etten-Leur. In haar middelbare schooltijd schitterde ze op de KSE in alle schoolmusicals. Daarna verliet ze Etten-Leur om de opleiding muziektheater te volgen aan het Conservatorium in Rotterdam. Na haar opleiding reisde ze als zangeres mee op een cruiseboot. “Daarna voelde ik me niet meer thuis in Rotterdam en ben ik naar Amsterdam verhuisd”, vertelt Milène. Ongeveer één keer per maand reist ze af naar Etten-Leur. Daar wonen nog steeds haar ouders: “Zij kijken elke zaterdag naar ‘Beat Me’ en zijn erg trots!”

Wie de verrichtingen van Milène wil volgen, stemt zaterdag om 20.00 uur af op ‘Beat me’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief