beeld Ine Jordans/schilderij Ineke Duyndam
beeld Ine Jordans/schilderij Ineke Duyndam Foto: Ineke Duyndam

Open atelier route Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Achter de poort van  Henriëtte Schalk locatie3.

Weer helemaal  in het ongewisse schrijf ik dit stukje voor de Bode. Is het een idee om mijn poort rood te schilderen zodat de mensen een extra waarschuwing meekrijgen of mogen ze gewoon niet of wil ikzelf niet meer. Het blijft een twijfelachtige tijd waarin enthousiasme en tegenzin elkaar afwisselen. Enthousiasme voor het doorgaan met het werk is gebleven. Heerlijk in de beslotenheid van het atelier. Ver weg van de coronawereld. Ja en als het uiteindelijk toch doorgaat hoop ik de tuin vol te hebben met ‘coronacreaties’. Deze creaties bestaan uit Ikebanawerkstukken waarbij er gewerkt wordt met natuurlijke materialen. Het buiten werk ga ik afwisselen met mooie bloemarrangementen zoals die in vorige jaren te bewonderen waren. Het atelier wordt voor een groot deel in gebruik genomen door Jane Hendrickx. Ze komt al jaren op Ikebanales en is zelf inmiddels leraar hierin. Naast de Ikebana heeft zij als hobby: quilten. Ook dit doet zij al meer dan 30 jaar. Haar quiltwerk valt op door haar experimentele aanpak. Naast stof en borduurzijde verwerkt zij ook metaaldraad, was en andere materialen. We gaan samen voor een prachtige expositie waarbij ook nog andere ikebanabeoefenaars ons zullen ondersteunen. Zowel tuin als atelier zullen de ware kunstliefhebber genoeg te bieden hebben. We zullen er zijn om jullie te verwelkomen! Ikebana is een Japanse manier van bloemschikken waarbij gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen en er aanvankelijk volgens vastgestelde regels gewerkt wordt. Als alle grondbeginselen eigen zijn gemaakt kan er vrij worden gewerkt

Locatie 4 Ineke Duyndam
Een kijkje bij locatie 4 Ineke Duyndam betekent dat haar huis en de schuur die omgebouwd is tot expositieruimte en een kijkje in de weelderige tuin waar haar gast Ine Jordans haar beelden presenteert. Naast haar schilderkunstwerken zorgt Ineke er voor dat een gastkunstenaar versterkend werkt. Dat is het geval met Ine Jordan.
“Naast het feit dat ik haar een van de beste beeldhouwers uit Etten-Leur en omstreken vindt, zorgt Ine’s kunst er voor dat bezoekers verrast zijn door onze kleurkeuzes en combinaties”, aldus Ineke. Ze heeft in de corona-periode er voor gezorgd dat ze in beeld bleef door o.a letterlijk in het TV programma “Plezier en Passie” haar kunst toe te lichten en te tonen. Ineke ontwikkelt door het volgen van diverse cursussen en heeft uiteindelijk haar stijl gevonden door de cursus “schilderen met gevoel en emotie” en het toevoegen van materialen, waardoor je kunt spreken van schilderkunstwerken. Ze is een zeer gewaardeerde kunstenaar in binnen- en buitenland. Met name in België, alwaar een galerie in Antwerpen al jaren een deel van haar werken promoot. Ine Jordans woont en werkt in Etten-Leur. Zij werkt hoofdzakelijk met steen en klei, met een sterke voorliefde voor het werken met steen. Soberheid en krachtige vormen zijn typerend voor haar werk.
Bij het maken van de beelden spelen de natuurlijke vorm van de steen en haar intuïtie een belangrijke rol. Elk beeld is uniek en benadrukt daardoor haar veelzijdigheid.
www.inejordans.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief