Etten-Leur was maandagochtend een plaatje
Etten-Leur was maandagochtend een plaatje Foto: Pierre van Damme

Van Gogh Etten-Leur legt de loper uit touroperators

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Gezegend met goudgeel zonnetje en een starkblauwe lucht ontvingen Van Gogh en Toeristisch Informatiepunt Etten-Leur met hulp van Twan Robbeson en enkele andere ondernemers maandagochtend zo’n 25 gasten namens 15 touropertors, travel partners en reisbureaus uit Nederland, België en Duitsland. Nooit eerder werd Etten-Leur bezocht door een dergelijk gemeenschap.

Zondagavond startte een geheel verzorgd 3-daags programma, waarin de deelnemers een roadtrip maakten langs de highlights van de provincie Noord-Brabant: de Brabant Drive Thru. Deze exclusieve tour - georganiseerd door VisitBrabant - liet op unieke en bijzondere wijze ervaren hoe #Brabant internationaal op de kaart wordt gezet. Van stadstours in Eindhoven, Tilburg, Breda en Heusden tot de Beekse Bergen, De Efteling en dus ook Van Gogh-gemeente Etten-Leur.

De Brabant Drive Thru werd georganiseerd vanuit de noodzaak om na corona een extra impuls te geven aan de internationale bezoekersmarkt voor Brabant. “Om vanaf volgend voorjaar weer veel internationale gasten te ontvangen, moeten we juist nú de (buitenlandse) touroperators, travel partners en reisbureaus met nieuwe energie enthousiast maken voor onze prachtige provincie” zei Pim Sybesma namens de organisatie.

Tour A liep meer door Oost-Brabant en Tour B door West-Brabant met Breda, Etten-Leur en Oudenbosch. Maandagochtend hield een karavaan van zo’n 15 auto’s voor 1 uur halt op de Markt in Etten-Leur, bij de Moeierboom. Hier hier werden ze gastvrij ontvangen met koffie, thee en een Van Gogh gebakje. Na een korte introductie over de Moeierboom en over Etten-Leur werden de bezoekers aan de hand van enkele lokale gidsen van de Stichting Vincent van Gogh over een 30 meter lange gele loper - met aan weerszijden zonnebloemen en Van Gogh reproducties, richting de Van Gogh Kerk op het Raadshuisplein begeleid. Heel snel ging dat niet, omdat de gasten ruim de tijd namen om unieke foto’s en video’s te maken.

In en rond de kerk kregen de gasten een rondleiding en werden ze ook kort bijgepraat over de ambitie om tegen volgend voorjaar in de kerk een nieuwe multimediale tentoonstelling op te tuigen: Vincent’s Passion. “Reden voor het gezelschap om volgend jaar nog eens terug te komen”, aldus Van Damme. “En dan hopelijk meteen wat nader kennis te maken met wat Etten-Leur te bieden heeft met het winkelgebied, de veelzijdige horeca, de musea, de molens en de recreatieve voorzieningen bij onder andere de haven, De Santspuy en De Menmoerhoeve. Voor nu was het zeker geslaagd: kort maar krachtig!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief