Team FormidabEL op de top
Team FormidabEL op de top Foto: FormidabEL

Etten-Leurs team bedwingt de mt. Ventoux voor het KWF

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - De leden van team FormidabEL hebben gezamenlijk 428,77 km afgelegd op de Mt. Ventoux met een totaal van 18.145 hoogtemeters! Dit deden zij via ColSensation, voor meer onderzoek tegen kanker en voor lokale kankergerelateerde doelen. Zij haalden hiermee €9295,- op.

Het team bestaat uit negen leden. Peter Buijnsters fietste in een dag de drie zijdes van de berg, de zogeheten Ventoux cinglette.  Stan Broekmans, met zijn 13 jaar de jongste deelnemer van ColSensation, liep samen met zijn moeder Ellis Willemsen de 21 km over de weg vanuit Bedoín. Ad van Leeuwen en Manon Abbenhuis fietsten diezelfde weg omhoog.

Anne-Marie van Ommeren en Pieter Dingenouts liepen in drie dagen de routes vanuit Sault en Malaucène en de MTB route vanuit Bedoín. Het team werd ondersteunt door de eigen supporters Arend-Jan Broekmans en Lydia van Viegen.

Imposante reus

Pieter Dingenouts en Anne-Marie van Ommeren die in 2017 ook met team FormidabEL de reus van de Provence bedwongen blikken terug op een succesvol avontuur. Pieter: “Samen bereik je een geweldige prestatie na een indrukwekkende reis. Na een jaar uitstel vanwege Corona voelt het extra goed om als team bij te dragen aan een gezondere wereld.” Anne-Marie vult aan: “Elk teamlid kende zijn eigen motivatie voor deelname. Vanuit het verliezen van een geliefde, een sportieve uitdaging aan willen gaan en uiteraard om kanker te kunnen voorkomen of genezen in de toekomst.”

Donateurs bedankt!

De teamleden organiseerden afgelopen tijd diverse acties. Zo is er een fietstocht langs zes gemeenten georganiseerd, een autowasdag, zijn er worstenbroodjes gebakken en hockeyclinics gegeven. Mensen en bedrijven sponsorden het team. Met  €9295,- leverde team FormidabEL een mooie bijdrage aan de totaalopbrengst van Colsensation 2021.

Het team is dankbaar voor elke bijdrage!

ColSensation boekt recordbedrag

Colsensation vertelt: “Op 1 september hadden we een donatiestand van rond de 260.000 euro. Dat vonden we gezien de omstandigheden van afgelopen periode al heel bijzonder. Afgelopen weken werd er nog een schepje bovenop gedaan. We zijn omvergeblazen door dit geweldige bedrag! Er is maar liefst 375.310 euro bij elkaar gebracht! Een diepe buiging voor jullie allemaal!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief