Afbeelding
Foto: Len Poppelaars

Leander Rensen is 15 jaar voorzitter van de Turfrijders: ‘Samen uit, samen thuis!’

Door: Len Poppelaars Algemeen

Voor Leander Rensen, ongeveer 25 jaar lid en 15 jaar voorzitter van ToerWielerVereniging De Turfrijders, ligt het jubileumboek. Uitgebracht ter ere van het 40 jarig bestaan. 

Groepsfoto’s tonen de gezichten van de sportievelingen tijdens toertochten van weleer. Met de roots in Leur, vormt Hof van Holland aan het Adriaan van Bergenplein de thuisbasis en het startpunt voor de leden. Jong en oud, man of vrouw, liefhebbers van snelheid of een ander tempo. Inmiddels is het een echte Etten-Leurse vereniging, 95% van de leden komt uit Etten-Leur. “Samen uit, samen thuis”, dat is het uitgangspunt legt Leander uit. Op dinsdag en donderdag wordt er getraind en elke zondag staat er een toertocht op de kalender. Aansluiten is een keuze. De vereniging bestaat uit vijf groepen, iedere groep staat voor de gemiddelde snelheid waarmee ze rijden. Leander kijkt vooruit en terug. Waar de vereniging veertig jaar geleden met ruim 40 leden begon, telt deze inmiddels 160 personen.”

“Allen rijden in dezelfde kleding, dit schept een band. En is goed voor de herkenbaarheid. Ook Leander benoemt de gezelligheid en verbondenheid binnen de vereniging. Onderweg in de kleinere groepen op de fiets of tijdens de ritten waar ze met de bus heen gaan. “Eerst gingen we altijd naar de Ardennen. Vanwege het slechte weer, de koude douches en de storm wisten we ‘Het jaar erop moeten we iets anders. Dit is niks. Zo zijn we met een paar man in Eiffel terechtgekomen, een locatie gezocht en van daaruit een route uitgezet. In de Eiffel starten we altijd met gebak”. Zo wordt sportiviteit met gezelligheid gecombineerd. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief