Severine Blok proost met toekomstige bewoners op de start van de bouw
Severine Blok proost met toekomstige bewoners op de start van de bouw Foto: Krijn ten Hove

Bouw Juvenaat project gaat volgende fase in

Door: Krijn ten Hove Economie

ETTEN-LEUR - Met de ‘start nieuw viering’ in het bijzijn van de toekomstige bewoners is het Juvenaat project een volgende fase ingegaan. Het strippen van de bestaande gebouwen is afgerond en daar kan men daar nu beginnen met de verdere bouw van appartementen, de twee complexen voor de huurappartementen worden al opgetrokken terwijl nu ook een begin gemaakt kan worden met het optrekken van de twee complexen die op de voormalige sportvelden van het voormalige Juvenaat gebouwd gaan worden. Reden voor projectontwikkelaar NBU om de toekomstige bewoners uit te nodigen om te kijken naar hun toekomstige woonomgeving.

Nu door de versoepeling van de Covid-19 maatregelen  meer mogelijk is, was dat voor NBU de uitgelezen kans om de toekomstige bewoners op het, anders strak afgesloten bouwcomplex, uit te nodigen voor een rondleiding en een kennismaking met hun toekomstige buren. In twee groepen, een groep bewoners die in de oude bestaande gebouwen gaan wonen en een andere groep uit de twee nieuwbouwcomplexen, werden de toekomstige bewoners bijgepraat over de stand van zaken. De groepen werden ontvangen door adjunct directeur Severine Blok.

De eerste groep kreeg een rondleiding langs de oude gebouwen die getransformeerd worden tot een cluster van 32 appartementen waarvan er nog 4 te koop staan. Tijdens die rondleiding werd stil gestaan bij de karakteristieke eigenschappen van de bestaande gebouwen waarbij in de ontwerpen gewerkt wordt aan het in stand houden van deze uniek eigenschappen. 

De bewoners van de twee nieuwbouwcomplexen werden meegenomen naar de bouwlocatie waar adjunct directeur wethouder Ger de Weert op een feestelijke manier de start van de bouw van dit specifieke gedeelte in werking zette.

Kennismaking nieuwe buren

“Los van het feit dat dit een mooi moment is om de start van de transformatie en de nieuwbouw in te luiden en de toekomstige bewoners alvast kennis te laten maken met de locatie van hun nieuwe woning zien wij het als een goede manier voor de bewoners om ook hun toekomstige buren al te leren kennen”, legt Séverine Blok uit. Op basis van de eerste reacties tijdens de de twee sessies werd dat op prijs gesteld en werden al her en der telefoonnummers uitgewisseld. 

Desgevraagd deelde Blok nog wat wetenswaardigheden over het project en de toekomstige bewoners. “Zowel in het transformatieproject als de nieuwbouw is 50% van de woningen gekocht door mensen uit de eigen gemeente. Ook de leeftijdsopbouw is opvallend. In de transformatie woningen is de gemiddelde leeftijd 51 variërend van 20 jaar voor de jongste tot 76 jaar. 

In de nieuwbouw ligt de gemiddelde leeftijd zelfs nog iets hoger: 62 jaar waarbij de jongste koper 23 is en de oudste zelfs 81. En dat is toch bijzonder omdat je bij nieuwbouw toch langer moet wachten op de oplevering.” Het mag in de huidige huizenmarkt geen wonder zijn dat het project zo goed als uitverkocht is. “In de bestaande gebouwen zijn er nog 4 appartementen te koop staan en 1 in optie. In de nieuwbouw zijn er 61 verkocht, staan er 2 in optie en is er voor 1 een tekenafspraak gemaakt.”

Toekomstige bewoners worden rondgeleid op het bouwproject


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief