Wethouder Kees van Aert opent nieuwe locatie van VDH Kringgroep Etten-Leur
Wethouder Kees van Aert opent nieuwe locatie van VDH Kringgroep Etten-Leur Foto: VDH Kringgroep Etten-Leur

Vereniging Duitse Herder Kringgroep Etten-Leur blij met nieuwe locatie

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ETTEN-LEUR - Met de opening van de nieuwe locatie aan de Olympiade komt er binnen de V.D.H. Kringgroep Etten-Leur weer de nodige rust. Enkele dagen voor de Kerst kregen ze van de gemeente te horen dat ze hun vertrouwde locatie aan de Zwartenberg moesten verlaten.  

De Vereniging voor Duitse Herders bestaat inmiddels al 47 jaar. Geert van Aert, lid van het eerste uur, en voorzitter Ton Stoop zijn blij met hun nieuwe locatie. “Het is een mooie locatie, goed zichtbaar en bereikbaar. En dicht bij de bewoning waardoor mensen ook sneller komen kijken”, aldus Stoop. Van Aert is daar blij mee want “mensen hebben vaak een verkeerd beeld van wat wij doen.” Waarna hij een beeld schetst van de V.D.H. doet, een sport waarbij mens en hond met elkaar leren samen werken. “Binnen onze vereniging zijn drie disciplines: we leren de honden speuren, gehoorzamen en het ‘pakwerk’ maar niet zoals bij de politie.” Het werken met deze honden is het mooiste wat er is voegt Van Aert er aan toe.

De noodzakelijke verhuizing was een niet gewenst Kerstcadeau. “Twee dagen voor de Kerst kregen we te horen dat we weg moesten van de oude locatie. De relatie met de gemeente liep wat moeizaam daarna. Maar de oplossing die er is gevonden is voor drie partijen gunstig. Internos had een veld over, de gemeente was op zoek naar een plek voor ons en wij zijn blij met deze locatie. We merken nu al dat mensen die hier achter ons terrein langs wandelen blijven kijken en informatie vragen over wat we doen”, licht Stoop de veranderingen toe.

Een bijkomend voordeel volgens Stoop is dat door de zichtbaarheid mensen ook sneller nut en noodzaak inzien om goed met dieren om te gaan. “In de Corona periode hebben veel mensen huisdieren aangeschaft. Maar een huisdier vraagt aandacht en dier en mens moeten ook leren met elkaar om te gaan. Daarom is het ook fijn dat we een samenwerking hebben met Patricia Jongenelen van Dog Training Patricia. Wij hebben hier de faciliteiten die passen bij haar activiteiten. Ze is blij met de samenwerking omdat “we elkaar hiermee kunnen versterken. Ik geef cursussen waar gericht aandacht besteed wordt aan de omgang tussen hond en mens op meerdere vlakken.”
De opening werd verricht door wethouder Kees van Aert. Op de demonstraties kwamen ongeveer 120 bezoekers af[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief