Louis Melisse de dagprijswinnaar.
Louis Melisse de dagprijswinnaar. Foto: J

Tweede wedstrijd Leliecompetitie HSV De Kleine Voorn

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zeventien deelnemers namen deel aan de tweede wedstrijd van onze Leliecompetitie die op 28 september onder prima omstandigheden is gevist. De vangsten waren redelijk tot goed in vak A terwijl er in vak B nauwelijks vis werd gevangen.

Louis Melisse was deze keer de grote man met zowel het winnen van de dagprijs als het behalen van de eerste plaats in vak A. Bovendien ving Louis ook nog eens de meeste vissen van alle deelnemers. De dagprijs dankte Louis aan een brasem van 54 cm. (98 pnt.), de vak overwinning aan in totaal 26 vissen met een waarde van 351 punten. Tweede werd Gerrit Lambregts met 24 vissen en 120 punten, drie punten meer dan Johan Snoeren die met 117 punten en 20 vissen beslag legde op de derde plaats.
In vak B. had Arend Lammerse aan vier vissen voldoende om de eerste plaats voor zich op te kunnen eisen. De waarde van Arend zijn vissen was 56 punten. Cees van Gastel hoefde niet meer dan één mooie maatvis van 44 punten te vangen om zich winnaar van de tweede plek te mogen noemen. Henk Kokke ving vier vissen, beduidend meer dan Cees, maar gemiddeld was de vangst een stuk kleiner waardoor de teller niet verder kwam dan 35 punten, goed voor plaats drie.

Tweekamp tegen Geduld Vangt Vis

Voor het eerst, althans voor zover ik mij kan herinneren, heeft onze vereniging een tweekamp gevist tegen onze sportvrienden van Geduld vangt Vis uit Hoeven die met maar liefst 21 deelnemers op het parcours verschenen. De elf deelnemers die onze vereniging hier tegenoverstelde, steken daar maar schril tegen af. Geen wonder dat deze wedstrijd eindigde in een overtuigende overwinning voor onze gasten uit Hoeven. De beste vijf deelnemers van Geduld Vangt Vis brachten 2340 punten op het scorebord daar waar de beste vijf vissers van onze vereniging niet verder kwamen dan 1675 punten.
Ook de eerste prijs voor de beste individuele deelnemer ging mee naar onze buurgemeente. Toon Hendrix ving maar liefst 73 vissen waaronder zestien maatse die een waarde hadden van 695 punten. Op eerbiedige afstand, met 501 punten, werd onze wedstrijdleider Ad Voermans tweede. Ad ving 67 vissen waarvan acht maatse. Cees Koevoets was de derde man op het podium dankzij twaalf maatvissen die samen met 36 “Kleintjes” een waarde van 476 punten vertegenwoordigden.

Jeugdkampioenschap 2021

Op woensdagmiddag 13 oktober is er een viswedstrijd voor de jeugd waarbij we gaan vissen voor het Jeugdkampioenschap van HSV De Kleine Voorn 2021. Deze wedstrijd wordt gevist in de vijver aan de Schoenmakershoek van 15:00 uur tot 16:30 uur met de “vaste” hengel. Vanaf 14.30 uur kunnen jullie je plaatsbewijs ophalen. Prijsuitreiking volgt direct na de wedstrijd.
Wij willen voor de organisatie van deze viswedstrijd weten of je hieraan wilt deelnemen, geef je
daarom zo snel mogelijk op via een mailbericht op: dekleinevoorn@online.nl.
Als je in het bezit bent van een vaste hengel, tuigen en hengelsteun breng deze mee. Ben je niet in bezit van genoemde attributen, geef dit dan aan in je inschrijvingsmail, wij zorgen er dan voor. Zorg ook dat je een stoeltje bij je hebt. Wij zorgen voor aas (maden) en voer. Wij zien graag je aanmelding tegemoet.

Programma

Zaterdag 9 oktober: Tweekamp tegen SIOG. Vissen van 8:30 tot 11:00 uur.
Dinsdag 12 oktober: Vierde wedstrijd Leliecompetitie. Vissen van 12:30 tot 15:00 uur.
Woensdag 13 oktober: Jeugdkampioenschap van De Kleine Voorn.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief