Karateka's die aan het trainen zijn.
Karateka's die aan het trainen zijn. Foto: Peter van Haasteren

Zwarte band examen programma training Etten-Leur

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zaterdag 2 oktober was er door Shotokan Karateclub Etten-Leur i.s.m. het Shotokan 4de Platform een DAN examen programma training georganiseerd in sporthal de Gong te Etten-Leur.

Vanaf 10.30 uur druppelden de eerste karateka’s uit het hele land met een bruine of zwarte band de sporthal binnen. Om 11.00 uur startte de training met een welkomstwoord van Dimitra sensei en deed Peter sensei de warming up. Achtereenvolgens kwam het kihon voor de verschillende DAN graden aan bod, de karateka’s waren ingedeeld in groepen. Er waren 4 leraren aanwezig , Peter sensei nam de kandidaten voor de 2de dan onder handen, de andere leraren de andere dan graden. Na het kihon het verplichtte kata, de een van de 3 Tekki’s.

Er werd veel tijd besteed aan de diverse vormen van het kumite; het jiyu ippon, het jiyu kumite en bunkai. Tussendoor werden er ook leuke oefeningen gedaan zoals de kever die op zijn rug ligt en probeert in de rondte te draaien, best inspannend voor je buikspieren.

Afgesloten werd met een vrije keuze oefening. Kata, jiyu ippon of bunkai. Kandidaten voor het landelijk examen van de Karate-do Bond Nederland gepland voor 12 december demonstreerden hun bunkai aan de andere karateka’s. Na afloop de traditionele groepsfoto van de meer dan 50 aanwezige karateka’s en kon iedereen voorzien van tips en tricks om 12:45 naar huis.

Het is het eerste landelijke examen van de Karate-do Bond Nederland sedert 2020. Door corona lag dit bijna twee jaar stil, er waren ook geen landelijke trainingen. Bij SKEL werd er buiten door getraind, dan weer binnen dan weer naar buiten. Gelukkig wordt er vanaf begin september weer binnen getraind in de gymzaal aan de Beukenlaan 45 te Etten-Leur.

Voor meer informatie zie www.skel.nl, email info@skel.nl of 06-53846144.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief