vlnr en van boven naar beneden: Jens, Kick, Ceesje, Seth, Ties, Koen, Bangaly, Siem, Bryan, Jason, Yoep Foto: John van Dongen

Unitas’30 JO11-3 ongeslagen herfstkampioen

ETTEN-LEUR - Het team JO11-3 van Unitas’30 is zaterdag 16 oktober herfstkampioen geworden.

Vol goede moed begonnen de jongens aan de wedstrijd tegen Roosendaal. Ze hadden immers 3 punten voorsprong op de nummer 2 in de poule. Toch was winst het doel van de jongens, ze wilden namelijk ongeslagen kampioen worden.

De jongens begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en het eerste kwart waren de teams aan elkaar gewaagd. Een mooi schot van Yoep werd helaas niet bekroond met een doelpunt. Vanuit een corner maakte Bryan daarna een prachtig doelpunt. Hierna liet de 0-2 een tijd zich wachten, ondanks een knallend schot van Ceesje, waarbij de keeper van de tegenpartij grote moeite had deze tegen te houden. Seth zorgde aan de andere kant voor een paar goede reddingen en mede dankzij sterk verdedigen van Siem en Kick kon Roosendaal de gelijkmaker niet maken. Helaas voor de jongens stond ook de Roosendaalse verdediging op scherp vandaag. Met de rust stond het nog steeds 0-1. In de tweede helft schoten de jongens uit de startblokken en was het in mum van tijd dankzij Jason 0-2 en een pass van Ties op Bangaly zorgde voor de 0-3 op het scorebord. Hierna was er geen houden meer aan en kwamen de jongens helemaal op dreef. Jayson tekende voor de 0-4 en dankzij een mooie assist van Bryan schoot Jens de 0-5 binnen. Na een eigen doelpunt zorgde Bangaly voor de 0-7 en Koen pikte ook een doelpunt mee, waardoor de eindstand 0-8 was. Mede door goed samenspel en het houden van de 0 zijn de jongens vandaag verdiend herfstkampioen geworden! Dit werd door zowel de meegereisde ouders als de kinderen natuurlijk uitbundig gevierd. Eenmaal terug bij Unitas’30 is er nog een klein feestje gebouwd in de kantine en zijn de jongens getrakteerd op frietjes.