Afbeelding
Foto: Piet GRim

Informatieavond CDA over wijzigingen in Etten-Leurs buitengebied

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - Het CDA Etten-Leur houdt woensdag 27 oktober een informatieavond over de veranderingen in de ‘Herziening Bestemmingsplan Buitengebied.’ Raadsleden kregen de laatste jaren signalen over zaken die nog niet zijn voorzien in het huidige bestemmingsplan. 

“Daarvoor hebben we een aantal verbetervoorstellen ingebracht die zijn overgenomen door de gemeenteraad en uitgewerkt door het college. Deze voorstellen liggen de komende maanden ter beoordeling”, licht fractievoorzitter Ronnie Buiks van het CDA toe. “Het gaat om aanpassing van diverse regels.” 

Mogelijkheden voor bijgebouwen

Veranderingen die aan bod komen zijn onder meer verruiming van de mogelijkheden voor bijgebouwen bij woningen in het buitengebieden, het opzetten van een bed en breakfast en het huisvesten van arbeidsmigranten. Ook worden de regels voor teeltondersteunende voorzieningen mogelijk aangepast, net als de provinciale regelgeving voor veehouders. Daarnaast is er aandacht voor de mogelijkheden voor voor de opslag van caravans en boten en de plaatsing van een mantelzorgwoning op het eigen erf. 

Het CDA wil deze aanpassingen en andere wijzigingen in het Bestemmingsplan Buitengebied graag presenteren, omdat die mogelijk gevolgen heeft voor bewoners en ondernemers in het buitengebied. De informatieavond vindt plaats op woensdag 27 oktober vanaf 19.30 uur bij de Menmoerhoeve aan de Zundertseweg 66. Aanmelden is verplicht en kan bij Kitty Hoevenberg op kitty.hoevenberg-aerts@gemeenteraadetten-leur of 06-17769646.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief