AquaGames Z&PC DIO 2021.
AquaGames Z&PC DIO 2021. Foto: Joëlle Vaes

Jeugd Z&PC DIO neemt deel aan AquaGames 2021

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Zondag 17 oktober namen de zwemmers en waterpoloërs van Z&PC DIO het tegen elkaar op in de AquaGames 2021, georganiseerd in Zwembad De Banakker. Dit ter vervanging van het jaarlijkse zomerkamp, welke afgelopen zomer door de coronamaatregelen helaas niet door kon gaan.

De AquaGames bestonden uit twee grote spelonderdelen: het vierkamp en de estafette. Tijdens het vierkamp speelden de teams tegen elkaar een viertal leuke en uitdagende spellen. Zo moesten de teams bij Pionnenwaterpolo de pionnen van de tegenstander omgooien en moest men tijdens de Vlottenrace zo snel mogelijk naar de overkant van het bad varen op een vlot, terwijl er ‘piraten’ in het water lagen! Ook waren er veel punten te behalen bij de Lange mat, waarbij de deelnemers over een lange instabiele mat op het water moesten rennen en werden de hersenen gekraakt bij het denkspel De Rebus. Tijdens de estafette moesten de teams zwemmend als eerste zien te finishen, terwijl er een aantal hindernissen op het parcours lagen. Uiteindelijk wist ‘team 4’ de meeste punten te behalen en was daarmee de grote winnaar van de AquaGames 2021!

Na afloop werden alle deelnemers getrakteerd op een lekker frietje met een snack. Het was een hele gezellige middag en hopen iedereen weer te zien op het zomerkamp in 2022!

Belangstelling?

Wil jij ook wedstrijdzwemmen of waterpoloën? Kom dan een keer vrijblijvend meetrainen! DIO is altijd op zoek naar nieuwe spelers. Voor meer informatie, ga snel naar www.dioweb.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief