Afbeelding
Foto: Marloes Smits

Jan van Baal richtte Stichting Valpoort mede op: ‘Wij doen het voor blije gezichten’

Door: Marloes Smits Algemeen

Jan van Baal is mede-oprichter van de stichting en zet zich sinds 2018 in om 55-plussers een fijne tijd te bezorgen met activiteiten als biljarten en sjoelen. “Blije gezichten, daar doen we het voor,” aldus Jan van Baal, mede-oprichter van Stichting Valpoort. 

In 2018 besloot Surplus het buurtcentrum te sluiten. Jan was daar niet tevreden over en nam het stokje over. “We hadden al snel een bestuur gevormd met Ad van Gils als penningmeester, Nanny Liedorp en Henny Broere” vertelt Jan. “In december 2019 zijn we een echte stichting geworden en uiteindelijk zijn we op 15 januari dit jaar echt begonnen met verbouwen. Surplus bleef namelijk tot die tijd hier zitten.”

De verbouwing was een grote klus, zo werd er een hele muur weggehaald en de keuken kreeg ook een make-over. “We hebben het allemaal met de vrijwilligers gedaan en zijn nu bijna klaar. We hopen op 5 november grotendeels klaar te zijn,” vertelt hij. Al hebben ze wel het een en ander gedoneerd gekregen van ondernemers en landelijke stichtingen. “Daar zijn we heel blij mee.”

Jan’s grootste trots van de verbouwing is de keuken en dat is niet geheel onterecht. “We hebben elke dinsdagmiddag een lunch waar mensen gezellig met elkaar kunnen eten. De mensen komen dan achteraf speciaal naar me toe en zeggen: ‘oh, Jan, wat was het weer lekker vandaag’. Dat is mooi om te horen,” glimlacht Jan bescheiden. “Blije gezichten, daar doen we het uiteindelijk voor.” 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief