Afbeelding
Foto: Krijn ten Hove

Bram heeft fietsenwinkel aan de Markt: ‘Autovrij maken zou niet mijn eerste prio zijn’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

Bram Dolphijn heeft een fietsenwinkel aan het begin van de markt vlakbij het spoor. Hij kijkt genuanceerd tegen de plannen van het APB aan.

“Ik snap het plan, begrijp ook dat men er niets moois van wil maken, dat men aan de verkeersveiligheid denkt. Maar het het autovrij maken van een gedeelte van de Markt zou niet mijn eerste prioriteit zijn, ik denk dat er nog andere zaken ook aandacht behoeven. En er zijn wellicht in Etten-Leur misschien nog wel gevaarlijker verkeerspunten dan hier.” 

Upgrade

Maar als men het doet moet het wel iets bijdragen aan de beleving van Etten-Leur en de Markt. Hij verwijst hierbij onder andere naar het brede midden gedeelte van de huidige Markt waar in andere steden in vergelijkbare straten ook op dat gedeelte activiteiten zijn. “Denk aan terrasjes, activiteiten voor jongeren maar maak er dan wel wat van. Het mag geen dood stuk worden waar veel geld aan besteed wordt zonder een echt doel.” Wel ziet hij dat de Markt daarmee ge-upgrade kan worden en nog wat meer deel kan gaan uitmaken van het centrum en er wellicht ook wat meer bedrijvigheid kan komen.

Bram, zelf 22, benoemt bewust zaken voor jongeren. “Er is wat mij betreft veel te weinig te doen voor jongeren.” Voor zijn eigen bedrijf ziet hij geen voor- of nadelen van het auto vrijmaken, “daarvoor zit ik er te ver van af”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief