Eén van de ingezonden foto's.
Eén van de ingezonden foto's. Foto: René Vonk

Fotoclub AFVP gastheer voor Benevisiecompetitie: Internationale foto-expo in de Linde

Door: Len Poppelaars Cultuur

ETTEN-LEUR - Foto’s uit de top van Antwerpse en West-Brabantse fotoclubs zijn een 6 en 7 november te bewonderen in wijkgebouw de Linde. De 150 foto’s zijn onderdeel van Benevisie, een wedstrijd welke voor de 36e keer wordt georganiseerd. Dit jaar door de Etten-Leurse fotoclub AFVP. Vrij toegankelijk te bewonderen voor iedereen. Heeft u een passie voor foto’s van topniveau? 

Neem zeker een kijkje! Wij spraken Ton van Boxsel, dit jaar nog voorzitter van AFVP, over het weekend waar zowel kleur als monochroom de hoofdrol spelen. “We zijn trots om het als fotoclub te organiseren. Onze intentie was eigenlijk om dit vorig jaar al te doen, dat had namelijk mooi gepast bij ons 50 jarig bestaan als fotoclub”, vertelt een trotse Ton. Van uitstel kwam ondanks de omstandigheden rondom Corona gelukkig geen afstel.

Van 1000 naar 150
Stapels inzendingen, zo rond de 1000 foto’s, mocht de jury bestaande uit zowel Belgische als Nederlandse fotografen beoordelen. Allen waren ingeleverd bij de inleveradressen van ABW (Fotobond afdeling Brabant West) en KAVF (Koninklijke Antwerpse Verbroedering van Fotokringen). “Voor de jurering worden de foto’s op willekeurige stapels gelegd. Een voor een worden ze omhoog gehouden en ontvangen ze punten, hierbij weet de jury niet wie de fotograaf is”. 

De beoordeling op compositie, kleur en samenstelling bracht 150 foto’s voort welke allen in wissellijsten van 40x50 te zien zijn in Etten-Leur. De foto’s worden verspreid over alle zalen van de Linde tentoongesteld, voorzien van de titel en de maker van de foto. 

Fotoverenigingen

Veel fotoverenigingen en afgevaardigden zijn aanwezig. Natuurlijk zijn er leden om te praten over hun passie. Daarnaast is er materiaal te ontdekken of aan te schaffen. Op zaterdag bent u welkom tussen 13.00 en 18.00 uur. Op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Zaterdag om 13.30 uur geeft de jury een toelichting waarom een foto goed of minder goed is. Dit is zowel voor inzenders als bezoekers interessant om te horen. Omstreeks 15.30 uur staat de officiële opening op het programma, gevolgd door de prijsuitreiking.

AFVP
Organiseren betekent: ruimte beschikbaar stellen, de borden, organisatie en hand- en spandiensten. De Etten-Leurse fotoclub AFVP laat zich dit weekend ook zien in een tijdlijn met QR codes, deze treft u gelijk bij binnenkomst. Bij het inscannen van deze QR codes krijgt u een goed beeld van het 52-jarig bestaan van de fotoclub (4 november 1969). 

Foto’s van eerdere tentoonstellingen en uitleg over de diverse hoogtepunten, nemen u mee in de beeldrijke geschiedenis van de club welke 30 leden telt in de leeftijd van 40 tot 78 jaar. Dit jaar is Ton van Boxsel zijn laatste jaar als voorzitter. Verschillende periodes bij elkaar opgeteld, legt hij na 30 jaar het voorzitterschap tevreden terugkijkend neer. “Het stokje overdragen is prima, op mijn 78e jaar is dat mooi. Natuurlijk blijf ik lid van de club!”, aldus Ton.

Fotoliefhebber? Namens AFVP graag tot ziens in de Linde dit weekend.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief