Wie vult deze schoenen?
Wie vult deze schoenen? Foto: Leurse Leut

Elf-Elf viering in Ut Zwaajgat?

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Gelet op de recent aangepaste Corona regels heeft Leurse Leut kunnen besluiten dat de start van het karnavalsseizoen 2022 doorgang kan vinden. Met de restrictie dat iedereen een geldige QR-code of een recente negatieve corona-test moet overleggen. Vergeet je identieitsbewijs niet!

Opening

Met het traditionele Elfde van de Elfde Bal wordt het nieuwe karnavalsseizoen 2020 geopend. Karnavalsvereniging Leurse Leut opent zaterdag 13 november vanaf 20:00 uur voor de 65e (!) keer op spectaculaire wijze het nieuwe seizoen. De Leutvereniging uit Ut Zwaajgat doet dat onder het motto: Mee oós kunde alle kaante op. Die avond worden dan de leden van de vereniging voorgesteld aan het publiek. Dat publiek bestaat uit een bonte mengeling van bouwclubs, loopgroepen, individuelen en paren, een karnavalsclubje uit een naburig gehucht en natuurlijk iedereen wiens hart warm klopt voor karnaval. Kortom: de karnavalsliefhebbers in hart en nieren.

Zijn er nieuwe gezichten?

Dit is dé gelegenheid om als één van de eersten te zien wie welke functie gaat bekleden. Hardnekkige geruchten vertellen dat Leurse Leut een nieuwe Prins zal presenteren. Wie zal het zijn? Of is het fake nieuws? Het gonst alweer van de geruchten in Ut Zwaajgat. De een weet het beter dan de ander. Maar wie is het nu echt? Zien we Pliessie Nilles, Grote Boer Peer en Nar Joerike ook weer terug of hebben ze onderling van functie geruild? Alles lijkt mogelijk en is de Raad van Elf ook dit jaar weer compleet? Zijn er ook weer nieuwe leden bij? Op deze en andere vragen kun je op 11-11 antwoord krijgen.

Bijzonder

Omdat volgens de voorschriften van de overheid het feest niet langer mag duren dan 24:00 uur, zal de bekendmaking van de Prins en Protocol al om 20:30uur plaatsvinden. Zorg er dus voor om tijdig aanwezig te zijn. Voor de sfeer zorgen natuurlijk niet alleen de leden van Leurse Leut, maar ook alle aanwezigen. Het staat als een heipaal boven water dat een avond als deze niet zonder muziek kan, daar zorgen de mannen en vrouwen van Hofkapel De Turfblaozers met mens en macht voor. Natuurlijk zullen de mannen van Meezun2en de avond muzikaal ondersteunen met de nieuwste karnavalskrakers en de muziek van toen.

Waar is het te doen?

Wil je het allemaal van dichtbij meemaken, kom dan zaterdag 13 november om 20.00 uur naar ‘t Turfschip aan de Schipperstraat. De toegang is natuurlijk zoals altijd gratis, mits voorzien van QR-code en/of negatieve recente coronatest en identiteitsbewijs. Met muziek, gezelligheid, en heel veel karnavalsliefhebbers maken we eindelijk een vlotte start in het karnaval voor het seizoen 2021-2022. Mee oós kunde alle kaante op, met jullie toch ook?



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief