Afbeelding
Foto: Len Poppelaars

Bianca van Gennip debuteert met high fantasy roman: ‘Ontvoerd uit magisch bos’

Door: Len Poppelaars Algemeen

ETTEN-LEUR – De geboren en getogen Etten-Leurse Bianca van Gennip heeft haar eerste boek uitgegeven: ‘Ontvoerd uit het magische bos’. Deze roman neemt je mee in een high fantasy verhaal. Waar sterke vrouwen met een rugzakje een gemeenschap vormen en in afzondering in een bos wonen. Wanneer twee vrouwen ontvoerd worden... “Mijn wens? Dat het makkelijk leest en iedereen er iets uit haalt”, aldus de kersverse auteur.

“Ik leef nog in een bubbel. Er zijn zoveel manuscripten welke op een stoffige plank blijven liggen. Ik was altijd te verlegen om die stap te zetten, in het donker staan voelde veilig. Nu mag ik het eindelijk vasthouden”, vertelt Bianca stralend in haar Etten-Leurse huiskamer. 

“Ik hoop dat de personages in het hoofd van de lezers blijven ronddwalen. Dat lezers een fijne tijd en veel leesplezier beleven”, omschrijft Bianca wanneer ze uitlegt dat haar om de lezer en het verhaal gaat. Het boek is op bestelling op te halen en maakt tevens vanaf deze maand onderdeel uit van de bibliotheekcollectie in de Nobelaer.

Missie
Laaggeletterd startte ze eind 2010 aan haar missie om haar Nederlands te verbeteren. En koos ze er destijds voor om weer in de schoolbanken plaats te nemen. “Als kind wist ik dat ik altijd goed moest luisteren in de klas. Goed opletten en alles gelijk onthouden, er was geen tweede kans”. Vandaag de dag neemt ze de kennis van haar eigen drempels van weleer mee wanneer ze op dezelfde school als onderwijsassistente NT2 onderwijs geeft aan volwassenen van alle leeftijden.

Inspiratie kent geen ritme
Altijd bezig en altijd inspiratie. “Inspiratie kent geen ritme. Het komt wanneer het komt, het gaat wanneer het gaat. Go with the flow”. En zo schreef Bianca zowel overdag als in de nacht. Zowel op haar bank, in de bus naar het werk of in bed. Onafscheidelijk was ze van haar schoolschriftje. Vijf jaar was ze bezig met het boek, het laatste jaar samen met een vriendin werkend aan de spelling en grammatica. Uitgeverij Mone was betrokken bij het uitgeven ervan. Het boek heeft ze onder het pseudoniem ‘Rachel Denver’ uitgegeven. “Het is toch een beetje mijn kind, die wil je beschermen. Er zit zoveel van je ziel in”, vertelt ze over deze keuze.

Creativiteit
Ook de kaft is uit eigen creativiteit ontstaan. Gecreëerd vanuit veel ideeën en zelfs meerdere pogingen. Al was een ongelukje met de verf de oorzaak van deze laatste. Herkent u de hand in het ene oog, het hertje in het andere oog?

Nieuwsgierig?
Natuurlijk geven we de clou van het boek niet prijs. Wel delen we een paar flarden: “Ondanks haar geschiedenis en zwakke punten, staat ze voor zichzelf. De elementen lucht, vuur, aarde en wind spelen een rol. Een gemeenschap waar ze van alles meemaken. Raakt soms de sfeer van Griekse mythen”, is wat Bianca met ons deelde. Tot slot vertelt ze dat ze als schrijfster ook genoten heeft van het ontdekken van het fijne en eigenzinnige karakter van een de hoofdpersonen. Wat haalt u uit het boek? Om het te bestellen stuurt u een mail naar Bianca via het mailadres: feline_ocelot@live.nl. Tevens als e-book verkrijgbaar.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief