De Pieten tijdens een van hun flitsbezoekjes.
De Pieten tijdens een van hun flitsbezoekjes. Foto: Anthony van der Zanden

Pietendisco gaat naar kinderen toe

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Vrijdag 26 november stond eigenlijk de jaarlijkse Pietendisco op de activiteitenkalender van wijkvereniging De Keen. Na de voorlaatste persconferentie besloot de werkgroep echter, met pijn in het hart, dat het niet verstandig was om de disco door te laten gaan.

Via de bekende kanalen werd dit medegedeeld. Hierop kwamen verschillende reacties binnen. Over het algemeen vonden ouders het heel erg jammer dat de disco niet door kon gaan. Een enkeling snapte dit niet en vroeg zich af waarom het niet gewoon op woensdagmiddag plaats kon vinden i.p.v. vrijdagavond. Op deze vraag had de werkgroep als antwoord: Meld je aan als vrijwilliger bij de wijkvereniging en neem plaats in de werkgroep.

Niet alleen boven genoemde vonden het jammer dat de disco niet door ging. Dit bericht werd natuurlijk ook bij Sinterklaas gebracht. Deze had ook dit jaar weer wat van zijn Pieten naar de disco willen sturen. De Sint vond het zo jammer dat hij zich af vroeg of er geen coronaproof activiteit georganiseerd kon worden.

Hij liet de creatiefste activiteitenpiet bij zich komen en vroeg haar om raad. Piet hoefde niet lang na te denken. Als de kinderen niet naar de disco kunnen komen dan draaien we het gewoon om. Zo gezegd zo gedaan.

De kinderen uit de groepen 3 en 4 konden zich digitaal aanmelden voor een flitsbezoek van de Discopieten. En afgelopen vrijdag was het dan zover. Ondanks het slechte weer gingen de Pieten in 2 groepjes langs de deuren om een dansje met de kinderen te maken en een zakje met lekkers te geven. Ondanks dat het bezoek kort was waren de kinderen zeer verrast met het bezoek van de Pieten. De blije gezichtjes en het enthousiasme van ze deed de regen compleet vergeten bij de Pieten en zorgde er weer voor dat deze activiteit zeer geslaagd was. Mede door de werkgroep en onze vrijwilligers kon deze activiteit georganiseerd worden.

Werkgroep zoekt versterking
Momenteel bestaat de werkgroep uit een minimaal aantal leden. Wel geteld uit 3 personen. Dit is veel te weinig. Wij zijn dan ook dringend op zoek naar versterking. Er kan eigenlijk al gezegd worden dat als er geen werkgroepleden bij komen er binnen afzienbare tijd geen activiteiten meer georganiseerd gaan worden. En dat zou toch heel erg jammer zijn. Dus vind je het belangrijk dat er vanuit de wijkvereniging activiteiten georganiseerd worden voor de kinderen van de basisscholen uit wijk De Keen? Meld je dan aan om onze werkgroep(en) te komen versterken. Ook kan ons vrijwilligersbestand, om tijdens de activiteiten te helpen,  wel wat aanvulling gebruiken. Dus meld je aan op discodekeen@gmail.com of wijkdekeen@live.nl. Want vele handen maken ligt werk en zo houden we samen onze wijkvereniging actief!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief