Poster van de expositie
Poster van de expositie Foto: Kelsey Oomen

Eindexamenleerlingen KSE exposeren met Meestervervalser in de Van Goghkamer

Door: Advertorial Algemeen

ETTEN-LEUR - Tijdens het praktisch schoolexamen tekenen stond voor 38 eindexamenleerlingen van de Katholieke Scholengemeenschap Etten-Leur een flinke uitdaging te wachten; vervals met (gekleurd) papier een zelfgekozen kunstwerk van de beroemde kunstenaar Vincent van Gogh.

De mavo 4 leerlingen met het vak tekenen in het vakkenpakket zijn ijverig met de opdracht ‘Meestervervalser’ aan de slag gegaan en hebben in een tijdsbestek van slechts 4 uur geweldige eindresultaten behaald. De leerlingen hebben zichzelf overtroffen en de eindwerken zijn werkelijk prachtig geworden.

Leerlingen zijn trots!
Aangezien de werken van de leerlingen, aldus tekendocent Dave Roelands ‘meer dan expositiewaardig’ zijn, heeft er afgelopen tijd een gesprek plaatsgevonden met het Vincent van GoghHuis in Zundert. De eindexamenleerlingen zijn enorm trots dat het Van GoghHuis akkoord is gegaan met het exposeren van hun eindwerken.
‘Hoe leuk is het om onze werken, onze meestervervalsers te mogen exposeren in een museum wat ook nog eens het geboortehuis van Vincent van Gogh is!’, aldus een trotse leerling.

Expositie
De expositie zal te zien zijn in de Van Goghkamer van het museum en is op zaterdag 11 december van 12.00 tot 17.00 uur en op zondag 12 februari van 12.00 tot 16.00 uur voor alle publiek (met QR-code) gratis te bezichtigen.
Meer informatie is te vinden op www.k-s-e.nl en
www.vangoghhuis.com.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief