Het Vogelaarpark wordt ook gebruikt voor onfrisse zaken.
Het Vogelaarpark wordt ook gebruikt voor onfrisse zaken. Foto: René Mensen

Toezicht in Vogelaarpark verder geïntensiveerd na ernstige jongerenoverlast

Door: Monique Jansen Algemeen

ETTEN-LEUR - De gemeente Etten-Leur heeft het toezicht in het Vogelaarpark verder geïntensiveerd. Reden is een aantal ernstige misdragingen van jongeren. De komende tijd brengen vertegenwoordigers van de gemeente een aantal huisbezoeken aan jongeren en hun ouders om afspraken te maken. 

Onlangs kon een Halloweenactiviteit in het Vogelaarpark niet doorgaan, omdat de veiligheid voor de jeugdige deelnemers niet kon worden gegarandeerd. De gemeente is zich bewust van de situatie in het park, zo meldt het gemeentebestuur in antwoord op raadsvragen van Leefbaar Etten-Leur. 

“De aantrekkingskracht van het park heeft ook een schaduwzijde. Het park wordt intensief gebruikt, door veel verschillende doelgroepen, waardoor het vrijwel de gehele dag druk is. Het park heeft al een vaste plaats in de controles van de gemeente, de politie en het jongerenwerk. Dit toezicht is de afgelopen weken nog verder uitgebreid”, zo geeft het college aan. 

BOA

Tijdens Halloween stonden activiteiten gepland in het park. De organisatie had met de gemeente contact over praktische zaken. De gemeente had een BOA willen inzetten, maar vernam uiteindelijk via sociale media dat de activiteiten afgelast waren. De veiligheid kon toch niet worden gegarandeerd. De gemeente stimuleert laagdrempelige en veilige activiteiten in de gemeente. 

“Als organisatoren tijdig contact met ons opnemen kunnen we hiervoor samen de juiste maatregelen treffen.” Overigens kunnen op dit moment sowieso geen grootschalige evenementen plaatsvinden door de beperkende coronamaatregelen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief