Pietentraining vol enthousiasme uitgevoerd
Pietentraining vol enthousiasme uitgevoerd Foto: Simone

Er was weer een Pietentraining bij Internos

Sport en vereniging

ETTEN-LEUR - Het was weer twee jaar geleden dat er een Pietentraining werd gegeven voor de Internos jeugd, en dit jaar werd het gewoon twee keer gedaan. De eerste training was op 1 december voor de JO7 tot en met de JO11 en de tweede training was op 4 december voor de Voetbalspeeltuin.

Piet en Piet Enzo kwamen speciaal bij VV Internos langs om de voetbalspeeltuin en de JO7 tot en met de JO11 een uitdagende training te geven. Op 1 december begonnen de Pieten eerst met een goede warming-up, dansen op de tribune op het liedje “naar links, naar rechts”. En er werd heel veel strooigoed uitgedeeld en gestrooid door de Pieten. Daarna werd de groep van ruim 70 kinderen in vieren verdeeld en gingen de kinderen een Pakjes estafette doen, Pakjes raak schieten in de goal, partijtje voetballen tegen de Pieten, Pakjes tikkertje en Sinterklaaszak lopen. Na een uur training van de Pieten te hebben gehad, was het tijd voor wat drinken en nog meer pepernoten. En de Pieten hadden nog voor alle kinderen vier grote zakken van Sinterklaas met cadeautjes meegenomen. Die werden uitgedeeld en allemaal tegelijk uitgepakt. Ze gingen allemaal naar huis met blije gezichtjes, een mooi cadeau, pepernootjes, een Pietendiploma en ook nog chocolade centjes.

En de Pieten vonden het zelfs zo leuk dat ze op zaterdag 4 december nog een keertje terug kwamen tijdens de voetbalspeeltuin van VV Internos. Tien kindjes dachten te komen voetballen zoals altijd, maar nu deden Piet en Piet Enzo ook mee en deelden veel strooigoed uit. De kinderen moesten proberen te scoren in het doel waar de Pieten in stonden en wat deden ze toch een beetje raar met dat doel. De kinderen moesten aan de Pieten uitleggen hoe zo’n doel nu eigenlijk werkt. Daarna hebben ze nog pakjes raak moeten schieten en een partijtje tegen de Pieten natuurlijk. En de Pieten hadden weer een zak met cadeautjes bij zich die werden uitgedeeld. De Pieten telden af en daarna mochten de kinderen hun cadeautje tegelijk uitpakken. Ook werden de handjes nog gevuld met chocoladecentjes en pepernootjes. Wat een blije gezichtjes gingen zeer tevreden naar huis.

Ook vonden Piet en Piet Enzo het leuk om de wedstrijden die bezig waren op veld 3 en 4 een beetje door de war te schoppen. Ze gingen namelijk over de velden heen, de bal afpakken en scoren in het doel van de tegenstanders. Ook hebben ze nog meegedaan met de penalty’s van beide wedstrijden. Piet deed mee bij Internos en Piet Enzo deed mee bij de tegenpartij. Daarna namen ze afscheid van iedereen en vertrokken weer. Wat heeft iedereen weer genoten! Hartelijk bedankt Piet en Piet Enzo![n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief