Wat als je geen geld hebt om op een GGD-locatie te komen om je te laten vaccineren of testen?
Wat als je geen geld hebt om op een GGD-locatie te komen om je te laten vaccineren of testen? Foto: Linda Rijk/Adrz

PvdA-fractie trekt aan de bel: ‘Armoede en covid is lastige combinatie’

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Voor wie weinig geld heeft, brengt het coronavirus extra zorgen met zich mee. Wat te doen bijvoorbeeld als je jezelf wilt laten vaccineren of testen op een GGD-locatie, maar je kunt het vervoer er naartoe niet bekostigen? Fractievoorzitter Nadir Baali trekt namens de PvdA bij het college aan de bel.

“Armoede en covid: het is een lastige combinatie,” zo schrijft hij in een brief aan burgemeester en wethouders. “Eerder vroeg de PvdA aandacht aan het college om mondkapjes en handgel beschikbaar te stellen aan inwoners die zich deze cruciale middelen niet kunnen veroorloven. Gelukkig stemde het college daarmee in. Maar er zijn meer barrières: stel dat het vervoer naar de GGD-locaties te duur is en je je om die reden niet laat testen of zelfs vaccineren wanneer dat wel nodig zou zijn. Of dat je geen zelftests kunt aanschaffen waar je dat eigenlijk wel zou willen.”

Ondersteuning

Van het college wil Baali nu daarom weten op welke wijze de Gemeente Steenbergen inwoners ondersteunt die zich willen laten vaccineren of testen op (verre) GGD-locaties, maar daarvoor niet de financiële middelen hebben, of bijvoorbeeld niet mobiel genoeg zijn. Ook is hij benieuwd naar de manier waarop de Gemeente Steenbergen inwoners ondersteunt die zichzelf willen testen (via antigentests) maar daarvoor niet de financiële middelen hebben.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief