Afbeelding

Tholenaren hebben de laatste kans op emmer vol energiebesparende producten

Door: Vera de Geus Algemeen

THOLEN - De 1500 gratis ‘energie-emmers’ voor Thoolse huurders van Stadlander zijn zo goed als uitverkocht. Dat laat wethouder Peter Hoek weten. Hij is blij met het succes van de actie om Tholen energievriendelijker te maken. “We zeiden op=op, maar we willen de actie netjes afronden. Daarom krijgen mensen de mogelijkheid om hun adresgegevens achter te laten, zodat we de actie netjes kunnen afronden.”

In de emmer zitten energiebesparende producten ter waarde van € 75,-. Vorige week ontvingen huurders van Stadlander een brief van de gemeente Tholen om een gratis energie-emmer op te halen bij bouwmarkt Hubo in Tholen of Sint-Annaland. De emmers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt, uiterlijk tot 31 juli 2022. “Maar het is zo’n succes geworden dat ik heel recent de eerste emmer uitreikte, maar ik bij wijze van spreken nu al zowat de laatste kan overhandigen. Daar zijn we natuurlijk blij mee, want dat betekent dat het leeft hier op het eiland. Dat er echt behoefte is aan dit soort producten.” In de emmer zitten drie ledlampen, een tochtstrip van zes meter lang, een brievenbusborstel, een rol radiatorfolie, een waterstraalregelaar/perlator, een schakelklok en een dorpelstrip van 1,1 meter lang.

Energie besparen

De gemeente Tholen biedt de energie-emmer aan vanuit de Landelijke Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW): “Met kleine aanpassingen in een huurwoning kan er veel energie worden bespaard, wat ook terug is te zien op de energierekening. Een ledlamp is bijvoorbeeld veel zuiniger dan een gloeilamp en gaat veel langer mee. En een tochtstrip helpt om minder gas te verbruiken en zorgt voor minder tocht in huis.”

Nalevering

Wethouder Peter Hoek geeft aan dat er ondanks de op=op boodschap, toch nog mogelijkheden zijn om aan een energie-emmer te komen. “We willen toch nog een soort van slotronde doen dus mensen die een brief hebben ontvangen kunnen hun gegevens bij afhaallocatie Hubo achterlaten en dan hopen wij voor een nalevering te kunnen zorgen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief