Brandon Cuppers maakte voor Hansweertse Boys als invaller het winnende doelpunt. (archieffoto)
Brandon Cuppers maakte voor Hansweertse Boys als invaller het winnende doelpunt. (archieffoto) Foto: F. van Pagee

Hansweertse Boys boekt eerste zege

Sport en vereniging

REIMERSWAAL/KAPELLE - Wekelijks worden ‘de kaarten weer geschud’. Voor Hansweertse Boys en Kruiningen de gewenste resultaten, Yerseke dat gelijk speelde, maar helaas ook vijf nederlagen voor Krabbendijke, Kapelle, Wemeldinge, Rillandia en Sc Waarde.

Wemeldinge-Vc Vlissingen 1-3 (Saïd Bouzambou 0-1 en 0-2, Hicham Bouzambou 0-3, Thomas van Dijke 1-3). Van Vc Vlissingen verliezen is geen schande, de zondag-tak opgegeven en daardoor de favoriet voor het kampioenschap in de 4e klasse A. De nederlaag levert Wemeldinge een virtuele 6e positie op, zij hervatten de competitie 30 oktober in Driewegen tegen hekkensluiter DwO’15.

Hansweertse Boys-Sc Stavenisse 2-1 (Carsten Duernholz 1-0, Arwin de Ruiter 1-1, Brandon Cuppers 2-1). De eerste zege voor ‘The Boys’ brengt hun op de 9e positie in de 4e klasse B, een aangename voor de gewijzigde selectie waarin veel jonge spelers. Punten pakken tegen de lager genoteerden en hopen op een stunt tegen de betere tegenstanders. En dat is over twee weken op sportpark ‘Zijpe’ Fc De Westhoek dat op een 3e positie staat genoteerd.  

Sc Waarde-SPS 0-2 (Ramòn Voshol 0-1, Walter Andriesse 0-2). Sc Waarde wil meedoen bovenin, vooralsnog moet het dan beter. SPS dan wel een tegenstander uit de bovenste regionen, op sportpark ‘Keizershoofd’ mag er dan meer worden verwacht. Met een wedstrijd minder staat Waarde nu op een 7e positie in de 4e klasse B.   

Rillandia-SKNWK 0-6 (Jarno van Nieuwenhuize 0-1, 0-4 en 0-6, Remco van de Berge 0-2, Tim van der Cingel 0-3, David van den Broek 0-5)

Kruiningen-Colijnsplaatse Boys 5-1 (Steffan de Looff 0-1, Stef Dane 1-1 en 3-1, Thomas Paauwe 2-1, Chackson Alberto 4-1, Steffan van Houte 5-1). Koploper Kruiningen is als enige club nog ongeslagen, zelfs nog zonder puntverlies. De vraag is meer; ‘hoe lang duurt deze reeks nog?’. Over twee weken mogen zij afreizen naar Waarde voor hun eerste Reimerswaalse derby van de zes in totaal met Hansweertse Boys en Rillandia in de competitie. 

Krabbendijke-NOAD’67 1-2 (Lars Steijn 0-1, Kevin de Rooij 1-1, Brent Filius 1-2). Deze potjes moeten worden gewonnen, wil Krabbendijke uit de gevarenzone doen geraken. Een nipte nederlaag komt dan alsnog hard aan, nog puntloos op de 13e positie. In speelronde 5 mogen zij naar Lage Zwaluwe om het op te nemen tegen Zwaluwe. 

WHS-Kapelle 9-0 (Joost van Dijke 1-0, Jasper Gunter 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0, Werner Marsman 6-0, Leroy Hage 7-0, Arvin de Witte 8-0 en Jeremy de Witte 9-0). Kapelle is na de ruime nederlaag de hekkensluiter in de 3e klasse B, samen met Krabbendijke nog puntloos onderaan in de rangschikking. Zaterdag is Klundert de tegenstander op sportpark ‘Het Groene Woud’. 

Yerseke-Sv Walcheren 1-1 (Josimar Pattinama 0-1, Xander van der Poel 1-1). De zwaarste competitiestart ooit brengt Yerseke op een 11e positie. Thuis winnen zaterdag van S.S.V.’65, zo niet meerdere wedstrijden winnen om te klimmen op de ranglijst. Dat zal nu de doelstelling zijn om eventueel weer in de bovenste regionen te geraken. MZC’11 de koploper met 8 punten meer in de 2e klasse E.

Topscorerslijst over Reimerswaal & Kapelle

1. Thomas van Dijke (Wem) 9

2. Steffan van Houte (Kru) 5

3. Alfred-Szilamer Biro (Waa), Thomas Paauwe en Stef Dane (Kru) 3 

6. Gijs Heppe, Wessel In de Weij en Robin van Bavel (Ril), Xander van der Poel (Yer), Barrie Vleugel (Wem), Lars Steendijk, Joel Danielse en Sander Rijk (Kru) 2.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief