Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes.
Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes. Foto: Hans Colijn

Goes vraagt inwoners naar veiligheid en leefbaarheid

Door: Advertorial Algemeen

GOES - Hoe veilig voelen inwoners van de gemeente Goes zich in hun woonomgeving? Hebben ze vaak contact met andere buurtbewoners? Deze en andere vragen krijgen Goesenaren voorgelegd in een enquête.

De vragenlijst van de Veiligheidsmonitor ontvangen willekeurig gekozen inwoners binnenkort per post. ‘Het onderzoek moet een goed beeld geven van de veiligheidssituatie in de gemeente Goes’, laat de gemeente weten. De Veiligheidsmonitor, uitgevoerd door I&O Research, is een tweejaarlijks landelijk en gemeentelijk onderzoek naar criminaliteit, onveiligheid, buurtproblemen en het optreden van gemeente en politie. Het onderzoek in Goes begint rond woensdag 25 augustus, de resultaten komen naar verwachting in maart 2022 binnen.

De uitkomsten van het onderzoek gebruikt de gemeente voor het evalueren en verder vormgeven van haar veiligheidsbeleid. Burgemeester Margo Mulder benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor. ‘Dat we weten wat onze inwoners van de veiligheid en leefbaarheid vinden, vind ik heel belangrijk. Ik hoop daarom dat zoveel mogelijk mensen de vragenlijst invullen. Zo ontstaat een goed beeld van de veiligheidssituatie in onze gemeente. En daardoor hebben we de mogelijkheid om ons beleid nog beter af te stemmen op de wensen en ervaringen van inwoners.’ 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief