Wapperende vlag van Westkapelle.
Wapperende vlag van Westkapelle. Foto: Drukkerij van Keulen

Bestel de officiële vlag van Westkapelle

Algemeen

WESTKAPELLE - Sinds kort bij het Polderhuis te bestellen, de officiële vlag van Westkapelle. Drie banen van blauw, wit en prinsengeel met een burcht uit het gemeentewapen.

Het formaat van de vlag is 1 x 1,5 meter en kost €27,50 per stuk, ook verkrijgbaar inclusief een aluminium vlaggenstok (2 meter) voor €47,50. Te bestellen via info@polderhuiswestkapelle.nl of 0118-570700.

Geschiedenis
Vroeger zag men de officiële vlag wel meer bij speciale gemeentelijke herdenkingen en festiviteiten. Vandaag de dag is die volledig uit het straatbeeld verdwenen. Wat we wel zien is de Westkapelle vlag met zwarte ondergrond en in het midden het wapen van Westkapelle. Als Polderhuis zijn we eens navraag gaan doen bij het Zeeuwse archief en wat blijkt. Daar bevindt zich een advies van de Stichting voor Banistiek en Heraldiek te Muiderberg en een daarop gebaseerd gemeenteraadsbesluit van 10 februari 1969 om ‘in te stellen een gemeentevlag, de omschrijving luidt: Drie banen van blauw, wit en prinsengeel, evenwijdig aan de vlaggenstok (vertikaal dus), met op de snijlijn van blauw en wit (ter hoogte van 4/5 van de vlaghoogte) een burcht uit het gemeentewapen, geel op blauw, en blauw op wit van kleur’.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief