Oud-leerkracht juf Jenneke met burgemeester Bergmann. Juf Jenneke verzon de naam Magistraal
Oud-leerkracht juf Jenneke met burgemeester Bergmann. Juf Jenneke verzon de naam Magistraal Foto: Oriana Pattinama

Magistraal: een nieuwe naam voor Archipelschool de Leeuwenburch in Middelburg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Archipelschool De Leeuwenburch in Middelburg-Zuid heeft een nieuwe naam gekregen. De school gaat verder onder de naam Archipelschool Magistraal. Het is een naam die volgens directeur Oriana Pattinama past bij de leerlingen, de leerkrachten, het onderwijs én bij de Magistraatwijk.

Pattinama: “de afgelopen jaren zijn er op deze school verschillende kwaliteitsslagen gemaakt. De oude naam van de school dekte niet meer de lading van het onderwijs. Vandaar dat een jaa rgeleden gekozen is om de naam van de school te veranderen. Er is een zorgvuldig traject uitgezet waarbij leerlingen, ouders en medewerkers hun stem konden uitbrengen. Na het inventariseren van alle geweldige ideeën bleven er 4 namen over. 

De kiescommissie heeft zich gebogen over deze namen en uiteindelijk is er door middel van een enquête, democratisch een nieuwe naam bedacht. Magistraal is een ander woord voor geweldig, groots & meesterlijk. Dit dekt de lading van de leerlingen, het onderwijs en de ambitie van de school. De school gaat voor kwalitatief hoogwaardig onderwijs voor elk kind.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief