Boekenmarkt Middelburg 2018
Boekenmarkt Middelburg 2018 Foto: Edwin Mijnsbergen

De Zomer-boekenmarkt in Middelburg mag weer

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Het heeft er lang om gespannen of het door de corona beperkingen mogelijk zou zijn, maar op zaterdag 21 augustus wordt op de Middelburgse Markt de zomer-boekenmarkt weer gehouden.

Deze markt, met standhouders uit Zeeland en andere provincies, mag gerust worden gezien als een soort goedmakertje voor Zeeland, omdat de grote markt in mei al twee keer moest worden afgeblazen door de coronamaatregelen. Daarom is deze markt met 48 kramen groter dan de gebruikelijke zomermarkt. Hoewel….wat is groot? De jaarlijkse markt in mei heeft steeds rond de 120 kramen. De covidregels, waar de markt zich strikt aan zal trachten te houden, maakten dat de markt dit jaar iets kleinschaliger van opzet moest zijn.

Zoals andere jaren biedt de zomermarkt een veelheid en grote diversiteit aan boeken. Er is van alles te vinden, van de gewone roman tot het literaire werk, van oud tot (bijna) nieuw en van goedkoop tot duur. In ieder geval omvat het aanbod onder meer. kinderboeken, kookboeken, literatuur, poëzie, historische boeken, platenboeken, atlassen en uiteraard is er ook plek ingeruimd voor Zeelandica, boeken dus van een Zeeuwse auteur of over een Zeeuws onderwerp.

De markt mikt op zowel gewone lezers die wat leuks hopen te vinden als de doorgewinterde verzamelaar, op zoek naar dat éne boek. Het wordt een overzichtelijke markt met een gevarieerd aanbod, redelijke prijzen en een aantrekkelijke presentatie. Een échte boekenmarkt dus. De markt begint om 10 uur, duurt tot 17 uur en is gratis toegankelijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief