Afbeelding
Foto: Ellen de Vriend

“Duitsers nemen stroopwafels mee naar huis”

Door: Ellen de Vriend Algemeen

MIDDELBURG – Michel van Schaik staat met zijn stroopwafelkraam op achttien markten in Nederland. Hij vindt het opvallend dat in Middelburg altijd alles keurig is geregeld, zowel voor de kooplui als de bezoekers van de weekmarkt.

Van Schaik staat met zijn stroopwafelkraam op een zichtlocatie, aan het begin van de weekmarkt en tegenover de Ritel winkel. Hij verkoopt er ambachtelijke stroopwafels volgens een eigen recept. Vers gebakken en verpakt, kruimels, suikerwafels, superwafels en poffertjes. Hij vindt het een prima plek, want juist als mensen weggaan van de Markt nemen ze iets lekkers mee voor bij de koffie. Voor zichzelf of om te trakteren. De ondernemer uit Zoetermeer zegt zelfs erg tevreden te zijn over de omzet die hij tot nu toe heeft gedraaid. “Middelburg heeft een gezellige, drukbezochte weekmarkt. Met alle toeristen die er zijn is het nu zelfs extra druk in de stad.” 

Minder Duits publiek
Van Schaik signaleert nu wel veel minder Duits publiek en meer Nederlandse toeristen. “Ze kopen mijn producten altijd, maar wat ze kopen is wel iets verlegd. Duitsers nemen altijd veel stroopwafels mee naar Duitsland. De Nederlanders kunnen overal stroopwafels kopen en kennen het product wel, maar zij kopen bijvoorbeeld wel een super stroopwafel. Dat is dan weer iets bijzonders.” Michel van Schaik vindt dat de weekmarkt in Middelburg goed geregeld is en dat de gemeente erg zijn best doet. Voor hem hoeft er niets te veranderen. “Het valt écht op en ik kan het weten want ik sta wekelijks op achttien markten.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief