Een foto van graffiti in Doel, door Jopie van Tongeren
Een foto van graffiti in Doel, door Jopie van Tongeren Foto: Jopie van Tongeren

Jopie van Tongeren exposeert in atelier Hoed Gezien

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Jopie van Tongeren, amateurfotograaf, exposeert van 1 augustus tot en met 4 september in het Middelburgse atelier Hoed Gezien.

Jopie van Tongeren is een enthousiast amateurfotograaf. Van Tongeren: “ik heb een brede belangstelling voor meerdere onderwerpen maar mijn grote liefde is verval. Zo was ik enkele jaren geleden in het 800 jarige stadje Doel in België. Dat moest verdwijnen voor uitbreiding van de Antwerpse haven. Het gevolg? Verlaten straten en huizen. Al gauw ingetrapte deuren, kapotte ramen, verkrotting.Tot bekende graffiti-artiesten de lege muren ontdekten en die als hun canvas gingen gebruiken. Het resultaat was geweldig. De vervallen huizen met op hun gevels hun prachtige graffitiwerken. Verschrikkelijk mooi. Magisch! In deze sfeer heb ik een hele serie foto’s gemaakt. Het was een bijna surrealistische ervaring.

De foto’s van Jopie v Tongeren zijn van 1 augustus t/m 4 september 2021 van zonsopgang tot zonsondergang te zien voor het raam bij atelier Hoed Gezien aan de Nadorstweg 38 te Middelburg. Loop gerust het tuinpad op om de foto’s goed te bekijken.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief