Spelers van Middelburg brengen op 29 augustus 1973 een werkbezoek aan het Olympisch Stadion in Amsterdam.V.l.n.r. Wim Groenewegen, Henk Cosijn, Jos Joosse, Cor Bostelaar, Jan Caljouw en Jan Bostelaar.
Spelers van Middelburg brengen op 29 augustus 1973 een werkbezoek aan het Olympisch Stadion in Amsterdam.V.l.n.r. Wim Groenewegen, Henk Cosijn, Jos Joosse, Cor Bostelaar, Jan Caljouw en Jan Bostelaar. Foto: Collectie Rob van Hese

Oud-voetballer Jan Bostelaar overleden

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Op zaterdag 14 augustus overleed Jan Bostelaar op 80-jarige leeftijd. Bostelaar speelde in het voetbalteam dat ook wel het ‘Gouden Middelburg ‘uit de jaren ’60 werd genoemd. Hij werd met die ploeg drie maal landskampioen van Nederland bij de amateurs.

Het bestuur van VV Zeelandia Middelburg schrijft op de website: “De toen bekende sportverslaggever Maarten de Vos noemde Middelburg het ‘Ajax van de amateurs’. Vanwege de speelstijl van de Middelburgers, die tactisch gezien sterke gelijkenis vertoonde met het Ajax van Rinus Michels. Wij, supporters, noemden Jan altijd Het Kanon. Zijn afstandsschoten en vrije trappen waren gevreesd. Jan groeide op aan het sportpark “De Nadorst”, waar vader Jan al de scepter zwaaide. Na zijn actieve carrière bleef Jan verbonden als leider van het eerste elftal, en trainde hij de toenmalige zaterdagafdeling. Met Jan kon je altijd terugkijken op de glorietijd van Middelburg. Hij kon er smakelijk en vol humor over vertellen. Daarnaast was Jan een zeer aimabel mens. Altijd vol belangstelling voor anderen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief