Afbeelding
Foto: Sport & Switch

Sport & Switch: Middelburgse sportclubs werken samen

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Vanaf september 2021 starten de Middelburgse sportverenigingen Swift (korfbal), TTCM (tafeltennis), EOC (handbal), Oemoemenoe (rugby) en MTV (turnen/dansen) gezamenlijk een ledenwerf- en sportief project “Sport & Switch”.

Voor de Middelburgse sportclubs is ledenwerving uiteraard een van de hoofddoelen van Sport & Switch. Ook een betere samenwerking tussen clubs kan veel opleveren. Zo kunnen sportgerelateerde, maar ook niet-sportgerelateerde kennis en kunde gedeeld worden en zorgt een betere afstemming tussen de clubs ervoor dat kinderen gemakkelijker de sporten kunnen combineren. 

Uitproberen
Naast deze overduidelijke voordelen, zijn er ook bredere maatschappelijke winstpunten te bereiken, zoals meer kinderen laten sporten, de motorische ontwikkeling van jonge kinderen verbeteren en minder sportuitval op latere leeftijd. Uiteindelijk werkt dat dan weer positief door op de fysieke en geestelijke gezondheid van de samenleving. Het project zal voor een termijn van 3 jaar worden opgezet, met tussentijdse evaluaties, en is gesubsidieerd door de gemeente Middelburg.

Concreet krijgen kinderen in de leeftijd van 6 – 10 jaar vanaf september 2021 de kans om per kwartaal 2 sporten uit te proberen. De kwartalen daarna kunnen eventueel andere sporten uitgeprobeerd worden. Na maximaal een jaar kunnen de kinderen en hun ouders dan samen een keuze maken voor de sport (of sporten) die het best bij hen past of die ze het leukste vinden. ?

Meer informatie over dit project is beschikbaar op www.sportswitch.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief