Afbeelding

Cultuur@CruyffCourts 2021 gaat in september van start

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG/VLISSINGEN - In september en oktober vindt Cultuur@CruyffCourts (C@CC) voor de derde keer plaats op Cruyff Courts in Middelburg en Vlissingen.

Kunsteducatie Walcheren werkt voor C@CC samen met lokale organisaties (Stichting Roat, Vlissingen in Beweging, Welzijn Middelburg, Jeugdfonds Sport & Cultuur, Optisport Palet en de gemeentes Middelburg en Vlissingen). Er staat een gevarieerd aanbod van culturele activiteiten op het programma, zodat kinderen en jongeren van 6 t/m 17 jaar de mogelijkheid krijgen om gratis kennis te maken met rappen, dans, fotografie, hiphop en breakdance, graffiti en muziek.

Kick-off en persmoment in Middelburg
Op woensdag 1 september 2021 gaat Cultuur@CruyffCourts om 15.00 uur van start op het Cruyff Court Middelburg-Zuid. C@CC wordt dan feestelijk geopend door wethouder Carla Doorn. Het evenement duurt tot 17.00 uur. Cultuur@CruyffCourts Middelburg vindt plaats op woensdag 1, 8, 15 en 22 september, telkens van 15.00 uur tot 17.00. Alle informatie vind je op cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/middelburg.

Kick-off en persmoment in Vlissingen
Op woensdag 29 september 2021 gaat Cultuur@CruyffCourts om 15.00 uur van start op het Cruyff Court Bossenburghpad in Vlissingen. C@CC wordt dan feestelijk geopend door wethouder Rens Reijnierse. Het evenement duurt tot 17.00 uur. Cultuur@CruyffCourts Vlissingen vindt plaats op woensdag 29 september, 6, 13 en 20 oktober, telkens van 15.00 uur tot 17.00. Alle informatie vind je op cultuurcruyffcourts.nl/cruyffcourts/vlissingen/

Lokale culturele aanbieders
KEW betrekt lokale cultuurinstellingen, verenigingen en cultuurprofessionals bij de organisatie van C@CC. Zo verlagen ze de drempel naar structurele deelname bij culturele aanbieders in de buurt. Ook zoeken we samenwerkingen met lokale rolmodellen die aansluiten bij de doelgroep.

Jeugdfonds Sport & Cultuur
Voor gezinnen waarbinnen niet voldoende geld is om dergelijke lessen en lidmaatschappen te betalen, is er het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Tijdens C@CC 2021 zal er elke woensdagmiddag een intermediair aanwezig zijn van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo kan er ter plaatse samen met de intermediair gekeken worden naar passende structurele sport- of cultuurlessen en indien mogelijk gelijk een aanvraag worden ingediend.
 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief