Afbeelding
Foto: PR

Kunst- en Cultuurprogramma Middelburg

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - Op zondag 5 september is er weer een Kunst- en cultuur route in Middelburg. Meer dan vijfendertig atelier, galeries en musea openen van 13.00 tot 17.00 uur voor u hun deuren Er is een keur aan kunst. Stap gerust vrijblijvend binnen, maak kennis met de kunstenaar of atelierhouder en laat u verrassen en inspireren.

Een kleine greep uit het aanbod: De expositie van Lalemba Tsehaie in “Het Lokaal”, Zusterplein 3, is vanwege grote belangstelling verlengd. In landschappen, portretten en stillevens schildert hij, al filosoferend, wat hem raakt. Bij de roofprint pers, Bellinkstraat 25, is ‘de wederopstanding van het gummetje’. Leni van de berge gaat met snedes uit rubber de actualiteit te lijf, “want op de krant is het goed stempelen”. GalerieGerritse, Londensekaai 19, brengt in september het actuele thema ‘water” met werken van Tini van Bebber, Thijs Schaap, Willeke van der Stel, Jacqueline Pruijsers, Jeanine Vandenbergh, Willy Leijnse , Ina Sponselee, Bert van Wijk en Ellen Gerritse. En er zijn nog veel meer interessante exposities te bezoeken tijdens de route in de Middelburgse binnenstad.

Kunst Fietsroute en Stadsdichters
Noteer ook alvast de data van de Kunst Fietsroute Middelburg die op 18 én 19 september gehouden wordt van 11.00 tot 17.00 uur. Met de fiets kunt u het hele weekend kunstenaars bezoeken, net buiten de vesten van Middelburg, voor een inspirerend en gevarieerd kunstaanbod. U herkent ze aan de uitnodigende kunstvlag. Tot slot: tot 1 oktober kunnen kandidaat stadsdichters zich aanmelden om de nieuwe Middelburgse stadsdichter voor 2022 te worden. Kijk voor alle informatie op onze uitgebreide website www.kunstroutemiddelburg.nl.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief