Afbeelding
Foto: Theo Tramper

Theo fietst mee voor kankeronderzoek

Door: Ellen De Vriend Algemeen

AAGTEKERKE – De angst van iedere ouder werd voor Adriana en Theo Tramper-Melse uit Aagtekerke waarheid. Zij verloren hun twee jaar oude dochter Sifra, na een heftige strijd, aan een hersentumor. Daarom doet Theo vrijdag (3 september) mee aan Groot Verzet Tegen Kanker en fietst hij de Mont Ventoux in Frankrijk op.

DOOR ELLEN DE VRIEND

In oktober vorig jaar overleed Sifra, na een heftige strijd van zeven maanden. “Wij hebben zelf gevoeld wat een verschrikkelijk leed er is bij kinderen met kanker en hun familie,” vertelt Adriana. Daarom vindt ze het erg mooi dat Theo zich, met zijn team van collega’s van de Koninklijke Marechaussee, inzet om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, een kinderziekenhuis dat gespecialiseerd is in de kinderoncologie. Onderzoek naar kanker is nog steeds hard nodig.


Emotioneel
Groot Verzet Tegen Kanker wordt sinds 2007 georganiseerd. Fietsers, handbikers, wandelaars en hardlopers zetten hun spierkracht in om de top van de Mont Ventoux te bereiken, ieder met zijn eigen persoonlijke motivatie. Een zware strijd, die symbool staat voor het gevecht tegen kanker. Een uitweg voor hun gevoel van onmacht. Wanneer dan de finish wordt gehaald is dat vaak zeer emotioneel.

Weggetrapt
Deze week doen 56 teams mee. “Donderdag gaan de wandelaars en hardlopers omhoog. Theo gaat vrijdag met de fietsers de berg op,” zegt Adriana. “De afgelopen maanden heeft hij wekelijks flink wat kilometers weggetrapt om zich goed voor te bereiden. Hij is maandag al naar Frankrijk vertrokken om nog wat te trainen op en rond de Mont Ventoux. De start is in Sault op het plein aan de Avenue de la Promenade.”


Sponsoren
Doordat alle deelnemers aan Groot Verzet zich laten sponsoren, wordt een groot bedrag opgehaald. Streefbedrag was dit jaar 600.000 euro en dat bedrag is, bij het schrijven van dit artikel, al ruim overschreden. Ook is de doelstelling van 60.000 euro die het team van de marechaussee zich had gesteld al gepasseerd. Doneren kan altijd. Lees er meer over via: www.grootverzettegenkanker.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief