Afbeelding
Foto: Shutterstock

Pluk zelf de lekkerste appels bij fruitteeltbedrijf Schorre in Vrouwenpolder

Door: Britta Janssen Algemeen

VROUWENPOLDER - De oogst bij fruitteeltbedrijf Schorre in het Vrouwenpolder komt weer op gang. Van zaterdag 25 september tot en met zaterdag 23 oktober is iedereen op woensdag en zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur welkom om zelf appels en peren te komen plukken.

De pluk begint met elstar-appels en conference-peren. Halverwege oktober zijn ook de jonagold-appels plukrijp. De kiloprijs is 1,25 euro. Het is handig om shoppers, kratjes of emmers mee te nemen. Kruiwagens zijn zo nodig beschikbaar. Bij nat weer zijn rubber laarzen aan te bevelen.

Al meerdere jaren verwelkomt Schorre, de boomgaard van Martin en Carien Duvekot, het publiek om te komen plukken. “Een ontzettend gezellige tijd”, vertelt Carien. “We zien zoveel mensen genieten van hun zelfgeplukte oogst: vakantiegasten, gezinnen met jonge kinderen, mensen van heel dichtbij en uit de verre omtrek. Heerlijk! We organiseren dit jaar dus met plezier weer meerdere zelfplukdagen.”

Schorre ligt langs de Vroondijk, aan de rand van de duinen bij Vrouwenpolder. ‘Een plek met veel zonuren. Martin besteedt hier het hele jaar rond tijd en aandacht aan de teelt van appels, peren, pruimen en een relatief nieuwe fruitsoort: kiwibessen. Van het fruit wordt het lekkerste Zeeuwse appel- en perensap gemaakt.’ Ook is een deel bestemd voor ijs, jam of bier. Daarnaast is er fruitverkoop in de landwinkel op het eigen erf. 

Kijk voor meer informatie op www.schorre.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief