Afbeelding

Filosofiemiddag bij de Kunst- en Cultuurroute Middelburg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Op zondag 3 oktober zijn vijfendertig ateliers, galeries en  musea in de Middelburgse binnenstad geopend voor publiek. Stap gerust bij hen binnen tussen 13.00 en 17.00 uur en laat u inspireren. Deze zondag brengt de Kunst- en Cultuurroute Middelburg graag twee nieuwe tentoonstellingen in het Zeeuws Museum genaamd ‘Dichterbij Jan Heyse’ en ‘Vanuit de diepte’ onder uw aandacht. 

Meer informatie over de exposities is te vinden op www.zeeuwsmuseum.nl. In de Vleeshal is de nieuwe solotentoonstelling ‘small wares’ van kunstenaar Katie Schwab te zien. Zie voor meer informatie www.vleeshal.nl.

Kunst en Filosofie
Maar deze middag staat de Kunst- en cultuurroute vooral in het teken van het samenspel van kunst en filosofie. Wij zijn te gast in de Doopsgezinde kerk, Lange Noordstraat 62 Middelburg en bieden u een programma met als titel ‘Kunst en filosofie met Nico Out’.

De middag bestaat uit twee rijk geïllustreerde lezingen met steeds een nagesprek. Van 13.30 tot 14.45 uur gaat het ‘Over schoonheid, troost en meer’. Van 15.15 tot 16.30 uur is het onderwerp: ‘De troost voorbij - Filosofie en beeldende kunst in het antropoceen’. 

Nico Out schrijft over kunst (onder andere in de PZC), geeft lezingen, modereert het Filosofisch Café Middelburg en organiseert projecten en manifestaties op cultureel, educatief en maatschappelijk gebied.

Aanmelden
Kijk voor de uitgebreide toelichting op het filosofieprogramma op www.kunstroutemiddelburg.nl. In verband met de beperkt beschikbare plaatsen dient u zich vooraf voor één of beide filosifiesessies aan te melden op secretariaat@kunstroutemiddelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief