Jan Heyse, Het Ontbijt 1917, collectie Zeeuws Museum
Jan Heyse, Het Ontbijt 1917, collectie Zeeuws Museum Foto: Zeeuws Museum

Zeeuws Museum opent twee nieuwe tentoonstellingen

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Op zaterdag 25 september openen maar liefst twee tentoonstellingen in het Zeeuws Museum: Dichterbij Jan Heyse en Vanuit de diepte. Vanaf deze dag zijn alle coronamaatregelen opgeheven in het museum. Ook het verplicht reserveren van een tijdslot is niet meer nodig. Een coronatoegangsbewijs is alleen in het museumcafé nodig, niet in het museum zelf.

Van 12.00 uur tot 17.00 uur zijn a.s. zaterdag doorlopend rondleiders op zaal aanwezig om meer te vertellen over de nieuwe tentoonstellingen. De toegang is de hele dag gratis. Om 16.00 uur is iedereen (met een coronatoegangsbewijs) van harte welkom in het ZM Café om gezamenlijk het glas te heffen.

Dichterbij Jan Heyse - 25 sep 2021 t/m 06 jun 2022
De Zeeuwse kunstenaar Jan Heyse (1882 -1954) maakt hele verfijnde, gedetailleerde portretten en landschappen, prettig om naar te kijken en geliefd bij velen. Hoogste tijd om een tentoonstelling te wijden aan deze perfectionist. Mede dankzij een grote bruikleen van de familie Heyse is er in deze presentatie een breed aanbod van werken en werkschetsen te zien. Juist die laatste geven een feilloos inzicht in zijn manier van werken. Kom dichterbij!

Vanuit de diepte
Ervaringen delen na een pandemie
25 sep 2021 t/m 8 januari 2023

In dit eerste project van het vierjarige programma eenZM wordt er gekeken naar kunstwerken die door de coronapandemie nieuwe betekenis hebben gekregen. De kunstwerken zelf zijn niet veranderd. Door de ervaringen van het afgelopen coronajaar is me er wel anders naar gaan kijken. Het eerste kunstwerk waar men over in gesprek gaan is De Profundis van Koen Hauser en Maarten Spruyt (2014, collectie Zeeuws Museum).



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief