De roze fontein aan de Balans in Middelburg
De roze fontein aan de Balans in Middelburg Foto: Peter Meijers

Balansfontein in Middelburg kleurt opnieuw roze

Door: Edwin Mijnsbergen Algemeen

MIDDELBURG - De fontein op de Balans in Middelburg heeft voor het derde achtereenvolgende jaar een roze schuimbad gekregen. Els Vogel uit de Zeeuwse hoofdstad vraagt met de actie jaarlijks aandacht voor kanker. “Ik vraag mensen even stil te staan bij alle gevolgen die (borst)kanker heeft op het leven van patiënten én zeker ook op dat van hun naasten.”

Vogel schrijft op Facebook: “Oktober 2021: nee, borstkanker is nog steeds niet roze, borstkanker is nog steeds zwaar waardeloos en verandert het leven van heel veel mensen. Bewustwording door wat extra aandacht blijft nodig.  Ook dit jaar is het ons weer gelukt hiervoor de Middelburgse fontein te kleuren, als reminder om ook in 2021 weer even stil te staan bij de (late) gevolgen van borstkanker. Voor jezelf, je dierbaren, je vrienden, je buurvrouw of man, je collega.

Veel lotgenoten en hun naasten worstelen met verdriet, pijn, boosheid, angst, schaamte, cognitieve problemen, machteloosheid, onzekerheid, enzovoort. Heb jij behoefte aan persoonlijk inhoudelijk contact? Check dan eens de website www.borstkanker.nl/borstkankervereniging. Zij staan naast je, vlak achter je of pal voor je.

Het kleuren van de fontein begint inmiddels een traditie te worden. Of ik er volgend jaar zelf weer bij kan zijn is niet zeker. Ook dát is een gevolg van kanker, de onvoorspelbaarheid...

#oktober #borstkanker #bewust #breastcancer #awareness  ( . )( . ) 

Uiteraard is de kleurstof veilig voor mens, dier, milieu en materiaal.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief