Afbeelding
Foto: Shutterstock

Cheerleading bij Sportvereniging Serooskerke

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

VROUWENPOLDER - Op zondag 3 oktober 2021 is Sportvereniging Serooskerke gestart met cheerleading. Cheerleading is een competitiesport, die zeer populair is in de Verenigde Staten en nog vrijwel onbekend in Zeeland.

Bij deze gemengde sport worden stunts uitgevoerd, zoals bijvoorbeeld het maken van menselijke pyramides, er wordt gesprongen (jumps) en er wordt gedanst (cheerdance). Het is belangrijk dat er zowel grote sporters met veel kracht als kleine, lenige sporters meedoen, cheerleading is daarom echt een sport voor jongens als meisjes!

Veilig leren cheerleaden
Sportvereniging Serooskerke hoopt dat de ongekende populariteit in de Verenigde staten ook een beetje zal overslaan naar Zeeland. Daarom biedt de club een plek voor jongeren om veilig en beheerst te leren cheerleaden. De lessen worden gegeven door gekwalificeerde trainers, die weten wat je wel en vooral ook niet moet doen.

Stoer en sociaal
Naast dat cheerleading een stoere sport is, staat het sociale aspect centraal: elkaar helpen om je te verbeteren, respect voor elkaar, elkaar leren vertrouwen en vooral vrienden maken. Kortom: kijk naar elkaar, sport met elkaar, stimuleer en help elkaar om steeds beter te leren cheerleaden.

Gratis proeflessen
Sportvereniging Serooskerke nodigt je uit twee gratis proeflessen te volgen en te ervaren wat cheerleaden is. Informatie en lestijden cheerleading zijn te vinden op www.svserooskerke.nl/cheerleading.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief