Het dak van de nieuwbouw aan de Kanaalweg tijdens het bereiken van het hoogste punt
Het dak van de nieuwbouw aan de Kanaalweg tijdens het bereiken van het hoogste punt Foto: Woongoed Middelburg

Hoogste punt nieuwbouw studentenhuisvesting aan Kanaalweg

Door: Advertorial Algemeen

MIDDELBURG - Op donderdag 30 september plaatsten de  wethouders Johan Aalberts en Chris Dekker het laatste onderdeel op het dak van de nieuwe appartementen aan de Kanaalweg in Middelburg. Hiermee is het hoogste punt bereikt. De drie appartementencomplexen vormen het sluitstuk van de revitalisering van de Kanaalzone. Ondanks de bijzondere en krappe binnenstedelijke bouwlocatie, tussen het spoor en het kanaal, is het hoogste punt al binnen tien maanden bereikt. Bouwer van het complex, Van Wijnen Breda, verwacht de appartementen volgens planning in het eerste en tweede kwartaal van 2022 gefaseerd op te leveren.

“Dit is het eerste nieuwbouwproject onder onze vlag in de provincie Zeeland. Het hoogste punt is een mooi moment om uitgebreid bij stil te staan. Allereerst omdat ik trots ben op wat de vaklieden met zijn allen neerzetten. Zeker gezien de complexiteit van de opgave. En omdat we dit als een symbolisch moment beschouwen: voor onze opdrachtgever, onze partners én de stad Middelburg. Maar vooral voor woningzoekenden”, zegt Peter Riemers, directeur Van Wijnen Breda.

Vooruitstrevend in energie opwekken
Aan de spoorzijde worden alle drie de gebouwen bekleed met in het totaal 501 zonnepanelen. De panelen komen als een dambordprofiel aan de galerijen van de gebouwen te hangen. Het eerste gebouw in z’n soort in Middelburg met zonnepanelen op de gevel. Daarnaast komen er nog eens 26 zonnepanelen op het dak. Met de 501 zonnepanelen wekken we ruim 157 duizend KWh stroom per jaar op. Deze stroom wordt gebruikt voor de installaties van het gebouw en de appartementen.

De appartementen
De totale bouw omvat drie ‘all-electric’ complexen met 119 appartementen van circa 50 m2 verdeeld over drie gebouwen. Alle appartementen hebben een frans balkon dat uitzicht geeft op het kanaal en de binnenstad van Middelburg. Alle drie de gebouwen beschikken over een gezamenlijk dakterras.
De contouren van de bouwdelen zijn zo vormgegeven dat het aan de oostzijde met vier bouwlagen aansluit bij het treinstation en aan de westzijde, met een hoogteaccent van negen bouwlagen, aansluit bij de weidsheid van het kanaal. De kleurstelling heeft het ‘DNA van Middelburg’ als basis, gerelateerd aan het rijke verleden, bestaande uit brons, zilver en messing tinten. De gebouwen haalden recent vrijwel alle media door het ontwerp van de drie gebouwen.




Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief