Annie Neve
Annie Neve Foto: Welzijn Veere

Annie Neve doet graag iets voor een ander

Door: Advertorial Algemeen

KOUDEKERKE - Annie Neve is al 30 jaar vrijwilliger bij de Handwerkclub Koudekerke voor sociaal contact (voorheen de Welfare van het Rode Kruis). Dit doet ze met veel plezier.

Tot afgelopen mei was ze ook vrijwilliger bij de IVN Walcheren. Maar na ruim 25 jaar vrijwilligerswerk bij het IVN, in verschillende functies van het bestuur, van cursusbegeleiding tot coördinator, heeft zij nu het stokje over gegeven aan een ander.

Voor je het weet
Bijna heel haar leven heeft Annie vrijwilligerswerk gedaan. “Het is altijd goed om iets voor een ander te doen en actief binnen de gemeenschap te blijven. Bij de IVN ben ik terecht gekomen, omdat ik toendertijd een gidsencursus ben gaan doen uit interesse voor de natuur. Hoe mooi is het om een ander iets over de natuur mee te geven!” “Als je doet wat je leuk vindt, rol je zo van de ene vrijwilligersfunctie in de andere binnen een organisatie en voor je het weet ben je 25 jaar verder”, aldus Annie.

Uitstapje
Ze geniet ontzettend van de natuur en haar schoonheid, en dit overbrengen op anderen heeft ze dan ook met veel plezier gedaan. De handwerkclub Koudekerke blijft Annie nog wel doen op de dinsdagmiddag: “Het leuke hiervan is dat je de mensen die er komen zo ontzettend ziet genieten en een leuke middag kan bezorgen.”

Bakje koffie
Niet het handwerken staat centraal op deze middag, maar vooral het sociale contact. Het bakje koffie en het praatje met elkaar. Veel van de deelnemers aan deze middag ervaren dit echt als een uitstapje, het breekt hun week. Daar doet Annie het voor!

Corona
Helaas kan niet alles nog doorgaan door Corona nu, maar zodra het kan gaan Annie en de andere vrijwilligers weer van start. “Je merkt gewoon dat de deelnemers het missen, het praatje, het bakje koffie en natuurlijk het samen handwerken”.

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl. 

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief