Wethouder Roelse op bezoek in De Bergpadschool in Grijpskerke
Wethouder Roelse op bezoek in De Bergpadschool in Grijpskerke Foto: Louis Reijnhoudt

Opening Kinderboekenweek op De Bergpadschool in Grijpskerke

Door: Advertorial Algemeen

GRIJPSKERKE - Op woensdag 6 oktober is de Kinderboekenweek op ludieke wijze geopend voor en door de kinderen van de Bergpadschool in Grijpskerke. 

De kinderen van groep 8 kwamen het podium op in een heuse ‘boekenbus’. Die bleek een lekke band te hebben. Diverse passagiers hadden wel een oplossing voor dat probleem, allemaal vanuit een eigen invalshoek en het eigen beroep. Het thema van de Kinderboekenweek is immers: ‘Worden wat je wil’. De dokter wilde de band een spuit geven, de boer wilde er een beetje mest op gooien, en de bouwvakker dacht het wel te repareren door een spijker in het gat te slaan. Na dit stukje theater ontving elke groep een voorleesboek voor in de klas. Aansluitend bracht wethouder Adri Roelse van gemeente Veere een bezoek aan de school om te vertellen over zijn beroep. De wethouder las uiteraard ook een stukje voor.

Kinderboekenweekgeschenk
Bette Westera schrijft het Kinderboekenweekgeschenk voor de 67ste Kinderboekenweek en Mark Janssen maakt het Prentenboek van de Kinderboekenweek. De Kinderboekenweek 2021 staat in het teken van Worden wat je wil waarbij kinderen alle beroepen kunnen worden die ze willen en alvast kunnen dromen over later. De Kinderboekenweek is de grootste leesbevorderingscampagne voor kinderen in Nederland en heeft als doel zoveel mogelijk kinderen te enthousiasmeren om boeken te lezen. De Kinderboekenweek vindt in 2021 plaats van 6 tot en met 17 oktober.

Passend lied
Het Kinderboekenweekgeschenk wordt cadeau gedaan door de boekwinkel tijdens de Kinderboekenweek bij aankoop van ten minste € 12,50 aan kinderboeken. Het prentenboek is tijdens de Kinderboekenweek te koop voor € 7,25. Voor de tiende keer zal Kinderen voor Kinderen bij het thema van de Kinderboekenweek weer een passend lied uitbrengen, dat tevens de titelsong is van het gelijknamige nieuwe album. Speciaal tijdens de Kinderboekenweek 2021 zullen ook diverse hoofdconducteurs, machinisten en servicemedewerkers van NS weer gaan voorlezen aan basisschoolleerlingen, en alle vragen over hun beroep beantwoorden.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief