Kinderen op de Tank
Kinderen op de Tank Foto: Dhr. Defesche

Expositie en boek over Tanks op Westkapelle

Algemeen

WESTKAPELLE - Het Polderhuis geeft een boekje uit over de geschiedenis van de tanks en voertuigen die in Westkapelle aan wal zijn gekomen tijdens de landing op 1 november 1944. Elke tank en de geschiedenis daarvan wordt apart beschreven. 

Het gros van de tanks beschadigden in de eerste dagen dusdanig dat ze niet meer bruikbaar waren in de strijd. Één van de tanks is na de oorlog achtergebleven en is hét monument geworden wat herinnert aan de bevrijding van Westkapelle en de Slag om de Schelde. Het boekje is te koop vanaf 20 oktober in de museumwinkel. Het boekje wordt in de Nederlandse en in de Engelse taal uitgegeven. 

Expositie 
Jakko Westerbeke, auteur van het boekje heeft onderzoek gedaan naar de voertuigen die betrokken zijn geweest in Westkapelle en op Walcheren tijdens de bevrijding. Als aanvulling op het boekje is er vanaf 16 oktober een expositie in het museumcafé (gratis toegang). Er zijn een zevental panelen te bezichtigen. Hierop wordt de landing, de situatie van ‘toen en nu’ geschetst alsmede informatie over de voertuigen en hoe het dorp Westkapelle vol wrakken stond na de oorlog. Het Polderhuis is alle dagen geopend van 10:00-17:00 uur.[n]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief