Afbeelding

Ondernemers Vlissingen introduceren eigen Munt aan Zee

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Vlissingse ondernemers brengen in december en Vlissingse munt in omloop: Munt aan Zee. De munt is bedoeld om de plaatselijke ondernemers te ondersteunen en te stimuleren dat Vlissingers in hun eigen stad gaan winkelen.

De Munt aan Zee heeft een waarde van 5 euro en kan vanaf 1 november worden gekocht en komt in een speciale geschenkverpakking. “De munt zit in een mooi doosje dat is ontworpen door studenten van Scalda”, legt Robert De Ruijter uit. “Het is dus een ideaal cadeautje voor in de decembermaand of bijvoorbeeld in het kerstpakket.” De Ruijter kreeg het idee vorig jaar toen de winkels vanwege de lockdown gesloten waren en heeft er een jaar voor uitgetrokken om het concept te ontwikkelen en de introductie van de munt goed voor te bereiden. “Ik wilde iets doen om de lokale ondernemers te ondersteunen”, vertelt De Ruijter die zelf in de hotelbranche werkzaam is. “Aanvankelijk dachten we aan een cadeaubon, maar uiteindelijk zijn we op een eigen munt uitgekomen.”

De Munt aan Zee is inwisselbaar van 1 december tot 1 maart. “Dat is voor de Vlissingse ondernemers een wat stillere periode. Dan zijn er geen of weinig toeristen en willen we de Vlissingers zelf stimuleren om te kopen bij lokale ondernemers. Na die drie maanden kan de munt alleen nog bij het Muzeeum worden uitgegeven.” De eigen munt is volgens De Ruijter erg goed ontvangen door de Vlissingse ondernemers. “Er zijn flink wat bedrijven die meedoen”, zegt De Ruijter. “Niet alleen middenstanders maar ook horeca en zelfs bij massages en gezichtsbehandelingen kan de munt worden verzilverd.”

Muzeeum
Opvallend is ook dat een organisatie als het Muzeeum meedoet met Munt aan Zee. “Het Muzeeum is eigenlijk ons goede doel”, verduidelijkt De Ruijter. “Er blijven natuurlijk altijd van die munten ergens in een la liggen en nadat de uitgiftetermijn van drie maanden is verstreken kan er nog wel mee bij het Muzeeum worden betaald. Ik hoor eigenlijk nog best vaak van Vlissingers dat ze nog nooit in het Muzeeum zijn geweest, en dat kan toch eigenlijk niet. Dus op deze manier stimuleren we de Vlissingers ook om eens naar het Muzeeum te gaan.” Op de website www.muntaanzee.nl kunnen de munten nu al worden besteld. “Bedrijven nu al nadenken over de kerstpakketten voor hun personeel. En daar is Munt aan Zee natuurlijk uitermate geschikt voor.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief