Chanping Mok: 'Ik voel me gewoon thuis in Vlissingen'
Chanping Mok: 'Ik voel me gewoon thuis in Vlissingen' Foto: Ruben Oreel

‘De mensen geven hier om elkaar. Dit is mijn stad’

Door: Joep Bremmers Algemeen

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Chanping ‘Ping’ Mok (34). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Vlissingen. Calculator bij Traffic Service Nederland in Heinkenszand. Het ontwerpen van verkeersmaatregelen in de bouw.

“Alles voor de veiligheid. Je tekent een plan uit. Afzethekken. Tekstwagens. Omleidingsborden. Eigenlijk zat ik in de reclame. Ben zes jaar zzp’er geweest. Toch weer gaan solliciteren.”

“Heb tot m’n zesde in Papegaaienburg gewoond. Straat uit, bruggetje over en ik was op school. Daarna de Witte Wijk in Souburg. Erg multicultureel. Ik voelde me veilig. Op m’n plek.”

“Mijn ouders komen uit Hongkong. Chinese gewoonten? Eten natuurlijk. Vis. Kip. Rijst. Chinese comedyseries binge-watchen. Van alles. Ik spreek Kantonees. Maar kan het niet lezen.”

“Een Chinese gemeenschap is er niet in Vlissingen zover ik weet. De ouderen kennen elkaar wel van gezicht. We zijn als Chinezen altijd wel bezig. Kijken waar nog mogelijkheden zijn.”

“Sinds kort hebben we een nieuwbouwhuis in het Scheldekwartier. Vlakbij de A58. Vlakbij de stad. Alles rondom ons. Veel jonge gezinnen. Straks ook bomen en parkjes. Fijne buurt.”

“Ja, ik voel me gewoon thuis in Vlissingen. Na al die jaren is alles vertrouwd. De mensen geven hier om elkaar. Dit is mijn stad waar ik alles en iedereen ken en alles weet te vinden.”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief