Afbeelding

Bode-correspondent Johan Wagenmakers: ‘’Ik vind het belangrijk om datgene te schrijven wat de kern van de zaak raakt.’

Door: Johan Wagenmakers Algemeen

HALDERBERGE - De week van 1 tot en met 7 juli is uitgeroepen tot de week van de huis-aan-huiskrant. Het is namelijk best bijzonder te noemen dat je iedere week een gratis krant in de bus krijgt met daarin nieuws, interviews en reportages uit jouw gemeente. Toch heeft de branche het zwaar, maar we werken hard om iedere week en gratis Bode op je mat te laten vallen. In drie portretten laten we een paar van de gezichten achter de Halderbergse Bode zien. Als derde het woord aan correspondent Johan Wagenmakers. 

De 62-jarige Johan Wagenmakers uit Oud Gastel is al bijna acht jaar correspondent van de Halderbergse Bode. Wekelijks schrijft hij artikelen over wat er speelt in de vijf kernen van de gemeente Halderberge, waarbij de mensen zelf vaak op de voorgrond staan. 

“Vroeger wilde ik óf onderwijzer óf journalist worden, maar ben per toeval in de staalhandel terecht gekomen en intussen al 43 jaar in deze branche werkzaam,” vertelt hij. Met het correspondentschap van de Halderbergse Bode kon hij op latere leeftijd toch nog een beetje zijn journalistieke wens vervullen. “Het helpt wel als je nieuwsgierig bent en interesse hebt in wat er in de samenleving speelt. Je zit bij evenementen, activiteiten, openingen en presentaties soms letterlijk op de eerste rij en spreekt een groot aantal mensen met verschillende achtergronden en interesses. Ik vind het belangrijk om iedereen in zijn waarde te laten en datgene te schrijven wat de kern van de zaak raakt. Wel is het elke keer een uitdaging om een prettig leesbaar en informatief artikel te maken. De laatste jaren is het aantal woorden wat ik over een onderwerp mag schrijven minder geworden, om er zo voor te zorgen dat er ook ruimte blijft voor de vele aangeleverde berichten. Dat maakt de uitdaging nóg groter. Daar staat tegenover dat ik het artikel nu zelf in het systeem zet en voelt het meer ‘eigen’.” 

Dat de Bode goed gelezen wordt, merkt Johan ook. “Vaak word ik erop aangesproken wanneer de Bode niet bezorgd is. Dan blijkt dat veel mensen er vooral voor het plaatselijke en verenigingsnieuws elke week weer naar uitkijken.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief